Fiat Ducato: Starten na demontage motor!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 idtd

Omdat de motor uit mijn camper geweest is om te laten herstellen na een ongeval even een vraagje over het wel of niet ontluchten van deze motor!
Heb hier laatst nog een Ford Galaxy gehad die nadat ik de dieselfilter vervangen had niet meer in gang kreeg maar het probleem was dat hij blijkbaar valse lucht zoog via zo'n plastieke aansluiting v/h brandstoffilterhuis dus na lang zoeken probleem gevonden.

Zo'n idtd is nog met een rotatieve pomp dus ik vermoed (hoop) dat deze zichzelf zal ontluchten?
De brandstoffilter zit nog vol want is er niet uit geweest maar alle brandstofleidingen zijn natuurlijk wel helemaal leeg dus daar moet hij eerst wel de lucht uittrekken dus weet niet dat dit vanzelf gaat dus daarmee mijn vraag of er bepaalde dingen zijn die we kunnen doen om het aanslaan v/d motor wat te helpen.

Ik denk dan aan bv. enkele keren het contact op en af te zetten omdat de lage druk pomp dan al diesel in de leidingen duwt of ben ik hier al verkeerd mee?

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Niemand?

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Hier zit geen lagedrukpomp in. Je moet 1 injector leiding lossen aan de injector. Starten tot het begint te sproeien aan die los gedraaide leiding, dan springt hij ook vaak al bijna aan. Dan die leiding terug aanspannen. En dan zou hij moeten starten.

ovi (0), 12 jaar geleden

Bedankt Jeroen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.