Fiat Ducato: versnellingsbak

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 25tdi

hallo,
ik heb problemen met schakelen in eerste en achteruit, nochtans koppeling is volledig vernieuwd 1 jaar geleden.
zou het kunnen dat ik mischien moet olie by vullen in de versnellingsbak? en hoe doe je dat zit er een aflaat op en hoe giet ik olie op?
bedankt

rode2500

Geplaatst door rode2500 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ovi (0), 12 jaar geleden

Aan de kant v/d radiator zit halverwegen de versnellingsbak een klein boutje 13mm!
Langs hier moet je de versnellingsbak bijvullen maar het is wel een klein gaatje dus gaat heel langzaam! Ik heb een speciale pomp om een versnellingsbak te vullen maar moet er een kleiner verloopdarmpje opsteken om deze te vulen dus onbegrijpelijk dat ze op zo'n groot ding zo'n kleine vulopening maken?
Ik heb ook een Ducato als camper en de kenners geven zelfs de raad om hem langs de kant van de versnellingsbak omhoog te krikken zodat er eingenlijk meer olie in kan voor ze er begint uit te lopen. Als ze er namelijk begint uit te lopen zit er genoeg in.
Je moet er dus MEER in doen dan normaal omdat dit eigenlijk een 4 versnellingsbak is waar ze bovenaan een 5° versnelling hebben bijgeplaatst die blijkbaar bij normale vulling niet genoeg gesmeerd wordt waardoor de versnellingsbak stuk gaat!
Hopelijk is die van u dus al niet naar de vaantjes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.