Fiat Ducato: Starten probleem

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Diesel, Motorcode: 55kw

Hallo,

Sinds kort ben ik in het bezit van een camper op basis van een Fiat Ducato. Bij de koop werd mij verteld dat het type motor in deze camper nogal wat problemen heeft met starten vooral wanneer er bijvoorbeeld een week niet mee greden is. Nu dat klopt. Voor het starten moet ik allerlei kunstgrepen toepassen. Het lijkt erop dat de brandstof terug loopt. Voor en tijdens het starten pompen pompen en nog eens pompen.
Van de vorige eigenaar heb ik begrepen dat menig garagehouder "zijn tanden heeft stuk gebeten" op dit probleem maar niemand heeft een passend antwoord.

Misschien op dit forum????

Groet Kyon

Kyon

Geplaatst door Kyon (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JdeP (10), 14 jaar geleden

(Ik wil geen reclame maken,maar wil het gewoon aantonen)

Misschien een terugslagklep of balgje tussen de brandstofleiding plaatsen o.i.d?

Kyon (0), 14 jaar geleden

Dank je voor de tip. Door de vorige eigenaar zijn er de volgende maatregelen genomen:
Nieuwe slangen;
Terugslagklep;
Nieuwe gloeispiralen;
Nieuwe accu.
Er zit ook al een soort pompje op. Alvorens te starten moet ik dus de motorkap openen een aantal keren pompen. Vervolgens een keer of drie voorgloeien en onder het starten met het gaspedaal pompen. Althans zo is mij het geleerd.. Uiteindelijk loopt de motor wel. Maar ja; het blijft een beetje een gedoe. Ik lig er niet wakker van maar als het makkelijker kan dan graag.

Groeten

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Met het gaspedaal pompen heeft geen enkele zin bij een diesel. Een diesel start je zonder gas geven, de injectiepomp doet zelf het nodige.
Sluit eens een tankje rechtstreeks aan op de pomp, als hij dan nog niet normaal start vanaf de lucht er uit is dan kan je de pomp eens laten nakijken. Misschien een overbodige vraag, maar is het dieselfilter nog OK en trekt hij hiet geen valse lucht?

Kyon (0), 14 jaar geleden

Zoals ik al schreef is het een camper. Het heeft wat zoeken gekost. Het was geen weglekkende of teruglopende brandstof maar een lekstroom in het campergedeelte waardoor er constant 4 amp werd onttrokken aan de start accu. Er is een relais geplaats, nieuwe accu in het camper gedeelte. Probleem opgelost.

Groeten en bedankt voor het meedenken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Maar wat heeft die weglekkende spanning dan met het slechte starten te maken en met het knijpen in het pompje + 3 x gloeien ? dan moet de motor wel erg langzaam hebben rond gedraait tijdens het starten.?( zwakke accu )

Kyon (0), 14 jaar geleden

Het was een combinatie van factoren. Te weinig spanning waardoor het voorgloeien niet goed ging vervolgens te weinig spanning om de startmotor kracht te geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.