Fiat Punto: startmotor blijft draaien na na stilzetten motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 13d multijet 90pk

Hallo,ik heb onlangs een nieuwe startrelais geplaatst op mijn startmotor aangezien hij regelmatig haperde(relais sloeg in maar startmotor draaide niet)Nadat ik de relais vervangen had deed hij het perfekt tot ik op een dag de wagen stil legde en iets hoorde ronken onder de motorkap.Dit bleek de startmotor te zijn die aan het draaien was.Ik heb de massaklem snel losgekoppeld om hem te stoppen,even laten afkoelen omdat hij al flink rookte en nadien de massaklem teug aangekoppeld.De starter werkt weer normaal hoewel ik het niet meer vertrouw.Is er iemand die weet wat de oorzaak kan zijn.

kawaklx450

Geplaatst door kawaklx450 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

Is niet je contact slot het probleem? slecht contactblokje.

kawaklx450 (0), 10 jaar geleden

Hallo highway,bedankt voor de snelle reaktie,is dit contactblokje makkelijk te vervangen en waar zit het precies bij een grande punto?

Highway (135) PRO, 10 jaar geleden

geen idee wat het kost, maar zit achter het contactslot. Ik weet ook niet of dat het is. Het is een suggestie.

kawaklx450 (0), 9 jaar geleden

Hallo Highway contactblokje is niet appart verkrijgbaar.Volledig contact kost 152 euro maar waarschijnlijk ligt het probleem bij de starter zelf.Bij dit type starter ligt de contactkabel heel kort bij de +kabel van de batterij waardoor deze sluiting kan geven.Ik ga het volgende week eens bekijken.Toch bedankt voor je suggestie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.