Fiat Bravo: startmotor blijft hangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 14 12V

Een raar probleem,

De oude start motor bleef wel eens hangen nadat je sleutel had los gelaten 2 sec maar vandaag deed die startmotor helemaal niets meer.
Vandaag heb ik een goede 2e handse startmotor er in gezet en nu is het volgende aan de hand.

Als ik start gaat de motor meteen lopen maar blijft hij maar door gaan met starten(uitzich zelf) zelfs als ik de sleutel los laat.
Nou dacht ik aan het contact slot want daar zitten 2 witte stekkers en als ik er één uit trek dat start hij probleem loos maar dan vallen de meters en de verlichting uit.
zodra ik de stekker weer aansluit gaatie meteen bij het starten weer gek doen.

Wie weet waar ik naar kijken kan???


met vriendelijke groet René

pearl1

Geplaatst door pearl1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

je moet eens even dat dunne draadje van je startrelais aftrekken als hij blijft doorstarten,even met 2 man doen eentje starten en de andere dat dunne draadje van je startrelais aftrekken,of mischien zit dit geschroefd dan even van te voren dat moertje losmaken en kabeltje vast drukken en dan los pakken,blijft hij dan nog doorstarten ligt het aan je goeie 2e handse startmotor,ik ga er wel vanuit dat je exact dezelfde hebt gekocht??

pearl1 (0), 13 jaar geleden

Hallo Robby

ik zie dat er 3 draaden naar dat start relais gaat, 1 Rode( accu) en daar vlak onder 2 zwarte één van de dynamo en nog 1tje en die bedoel jij???
Die dynamo ziet er precies het zelfde uit en heb hem met start kabels ff getest en hij klickt meteen aan.
Het gekke is als ik bij het contact slot één stekker los haal is het probleem helemaal weg????

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

het kan zijn dat je startblokje wat achterop je contactslot zit verleten is dan blijft het startrelais bekrachtigd,als jij start en de sleutel loslaat springt hij dan wel uit de startstand(ik bedoel de sleutel)

pearl1 (0), 13 jaar geleden

ja volgens mij wel want als ik die ééne stekker er af haal aan het einde van het contact slot dan kan ik hem gewoon starten en veerd de sleutel gewoon terug en de motor loopt dan.
En als ik dan de motor laat lopen kan ik die stekker ook er terug zetten en dan hebeurt er niets , maar zodra ik de moetor dan uit zet en hem meteen weer wil starten blijft hij weer hangen bij starten

Ik snap er niks van

pearl1 (0), 13 jaar geleden

ik heb het gevonden Robby


Deze amateur had per ongeluk de dynamo op de geschakelde plus gezet ipv de constante was een %$#$#@#

bedankt voor je input Robby


Groet Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.