Fiat Ducato 1992: startmotor zegt tik maar start niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel

Hallo allemaal,
Ik heb een probleem met het starten van mijn Ducato. Na het voorgloeien draai ik de sleutel om en dan hoor je tik, maar starten doet die niet. Dan zet ik hem in de eerste versnelling en beweeg de auto heen en weer en zet ik de handrem aan op een paar centimeter van de plek waar ik de eerste keer heb geprobeerd te starten en dan wil die wel aanslaan?? Heeft iemand dit ook al aan de hand gehad en wat was toen de oplossing? Het lijkt mij geen elektrisch probleem want dan zou je verwachten dat die het de tweede keer ook niet zou doen, maar voor ik de startmotor er af haal hoop ik op goed advise :-)
bij voorbaat dank

vles

Geplaatst door vles , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Startmotor demonteren en schoon maken of beter reviseren/vervangen , de bendix heeft moeite met naar buiten komen en zijn weg in de starterkrans te vinden.
Tevens de starterkrans op het vliegwiel goed controleren op beschadiging 2/4 plaatsen , de tanden kunnen beschadigd zijn , waardoor de bendix er ook niet in wil schieten , doordat je de auto in de versnelling iets verplaatst en daardoor het vliegwiel iets verdraait , gaat hij er wel in.
Accuspanning lijkt in orde , alle plus en massa aansluitingen ook goed controleren , willen nog wel eens goed roesten bij zo een ducato.

vles, 4 jaar geleden

Hoi Kaleido,
Dank je wel voor je antwoord. Ik had zelf ook het idee dat het schoonmaken de oplossing zou moeten zijn, maar aangezien de vorige eigenaar in 2015 de startmotor heeft vervangen voor een gereviseerde en zij er hoog uit 200km mee gereden heeft had ik toch even feedback nodig. Ik zal vooral de starterkrans goed controleren, misschien dat men dat toen niet gedaan heeft. Ik kan er zelf pas over twee weken aan beginnen, maar ik hou je op de hoogte en ontzettend bedankt voor je snelle reactive.

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Een gereviseerde geeft geen garantie , ligt er aan wat ze en hoe ze gereviseerd hebben , sommigen vinden opnieuw een kleurtje al reviseren.
Controleer ook vooral je massa en plus aansluitingen.
We lezen het wel , succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.