Fiat Punto: startproblemen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZFA19900001118012, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 57

Mijn Grande Punto heeft sinds een paar maanden startproblemen maar niet altijd. Bij het starten meldt computer dat de stuurbekrachtiging niet werkt, de ABS niet werkt en dat de motor temperatuur te hoog is. Daarna schiet hij in de startonderbreking/ blokkering. Soms start hij probleemloos, geeft alsnog alle meldingen maar die zijn er niet. De laatste week neemt het startprobleem toe. Aanslepen of duwen helpt. De auto is uitgelezen maar wijst geen oorzaak aan. Iemand een idee? Alvast dank!

SvenSJ

Geplaatst door SvenSJ (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

Accu spanning die te ver daalt tijdens het starten kan de meest vreemde storingen geven.
Massa en plusverbindingen controleren , ik weet niet hoe oud de accu is , maar 4 jaar of ouder dan is de kans groot dat hij op zijn eind loopt.
Accuspanning meten als je start , gaat deze onder de 10 volt , accu slecht.

SvenSJ (0), 6 jaar geleden

Bedankt, ik ga het checken. Vandaag de ANWB bij gehad en die gaf niet aan dat deze te laag was. Hij heeft er startkabels opgezet. Dat leek niet te helpen tot hij friemelde met de sleutel in het contact.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.