Fiat 0: Startproblemen en wisselend brandende controlelampjes

Wie kan mij helpen met de oplossing van het volgende probleem?

In september 2006 heb ik mijn Punto 55 S bouwjaar 1997 gekocht bij een bovag garage. Na drie weken heerlijk rijden stond ik stil, alle elektra uitgevallen. Nieuwe accu gekocht, want je weet maar nooit hoe oud die was, weekje prima gereden, weer stil.
Naar de garage, geen specifieke fiatgarage maar wel al jaren mee bekend, bleek de dynamo kapot.
Dynamo vervangen, accu opgeladen en rijden maar weer. Vanaf oktober 2006 geen problemen gehad (ruim een jaar dus), ook niet in de vochtige herfst en/of koude winter. Tot ongeveer een maand geleden.
Het begon met de ventilator. Direkt na het (toen nog) probleemloos starten hoorde ik, dat de blower niet zo krachtig klonk als anders. Na een paar honderd meter rijden klonk alles weer als vanouds.
Na een paar dagen kwamen de startproblemen.
De auto doet het, doet het moeilijk of doet het niet. Geen verschil tussen koude start of warme start, na kort ritje of lange rit, na korte stilstand of lange stilstand, veel stroomverbruik bij vorige rit of niets, weer is niet van invloed. De auto doet het, doet het moeilijk of doet het niet. Als de motor wel eenmaal loopt loopt hij prima, slaat nooit af, stationair als een zonnetje.
Als ik probeer te starten gaan keurig alle controlelampjes (inclusief de "codesleutel") aan en als de motor wel aanslaat gaan de meeste ook weer netjes uit, maar dan zijn er vier opties... de controlesleutel blijft branden, de airbaglamp blijft branden, deze blijven samen branden of alles gaat uit. Bij een volgende keer starten hetzelfde verhaal, welles niettes moeilijk lampjes aan uit. De garage heeft dynamo toch doorgemeten, was prima. Accu ook oké, massa en contacten nagekeken en schoongemaakt, geen oplossing. Naar de Fiat geweest om te laten uitlezen, geen storingen te vinden. Probleem is er echter nog steeds! Of "tikkie lopen" of problemen. Soms draait de startmotor keurig snel en soms hoor je de startmotor langzaam draaien en slaat de motor aan of niet. Doorstarten met startkabels werkt goed, de motor slaat dan gelijk aan. Garage weet het niet meer en Fiat had voor mij een nog wel een nieuwe auto te koop staan.... Wie weet wat dit kan zijn?

Elvira

Geplaatst door Elvira (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik007 (0), 16 jaar geleden

heb je niet een massa probleem
kijk eens of er een draad niet goed vast zit
van accu naar caroserrie en van motor naar car
roest kan ook voor rare dingen zorgen

Elvira (0), 16 jaar geleden

Dat is allemaal gecontroleerd en bleek goed te zijn. Voor de zekerheid zijn de ook contacten en aansluitpunten schoongemaakt net zo als de accupolen.
Heeft helaas niets geholpen.

thei11316 (0), 16 jaar geleden

Kan zijn dat het (gele) relais van de startonderbreker een slecht massa of + heeft.
Dan kan een accu ook vroegtijdig de geest geven,heb ik in december 2007 nog gehad metr een nieuwe accu van 2 weken oud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.