Fiat Seicento: Stationairregeling seicento

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1100

Ik heb een seicento Sporting abarth van 1998. Sinds enige maanden houdt de auto af en toe heftig in tijdens het rijden. De auto stottert en bokt dan hevig en is onrijdbaar. De toerenteller slaat dan van links naar rechts ( geheel onsamenhangend met het werkelijke toerental). Stationair galoppeert de auto wanneer de storing optreed. Het vervelende is dat de storing er altijd is als het niet uitkomt, maar elke keer weg blijkt te zijn bij de garage.
Wel is er alle e.e.a. Aan gebeurd. Alle vacuüm slangen zijn gecheckt en die van de map sensor is vervangen. De ontsteking (bobines, kabels, bougies) zijn gecontroleerd en goed bevonden, de bdp sensor is gecheckt en goed bevonden en de distributie staat op tijd. Aan de hand van andere berichten op deze site heb ik de massa aansluitingen op de motor, carrosserie en regeleenheid, en de gasdichtheid van de uitlaat (speciaal voor de lambda sensor) laten controleren, ook dat is goed bevonden.

Laatst heb ik pech gekregen en heeft de wegenwachtmonteur geconstateerd dat de regelmotor van de stationairregeling 'open bleef staan'. Hij heeft deze dicht gezet en losgekoppeld. Ik ben toen probleemloos naar huis en naar de garage gereden. Bij de garage geven ze aan dat de regelmotor gewoon werkt, ze hebben deze voor de zekerheid nog gereinigd. Ze vrezen daar dat de aansturing van de regelmotor wellicht niet goed is ( af en toe dan..).

Eerlijk gezegd ben ik wat terughoudend om de regeleenheid te laten vervangen. Dit is volgens mij niet goedkoop en de auto is natuurlijk niet zo veel meer waard. Alleen lijkt al het andere inmiddels ook bekeken.

Ik had verwacht dat het Waterloo van de auto iets anders zou zijn dan een 'storinkje' waar niemand met zekerheid van kan zeggen wat het is. Heeft iemand nog tips?

JesseP

Geplaatst door JesseP (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JesseP (0), 11 jaar geleden

Iemand???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.