Fiat Stilo: Stilo abarth selespeed doet niets

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 2.4 20v

We hebben hier een Stilo met selespeed. als je hem op contact zet komt direct in het display: "gearbox failure". Hij reageert niet op de pook en de stuurschakelaars. Het vreemde is: GEEN foutcode's. Alle meetwaarden lijken goed, alle actuator kunnen we bedienen, pompdruk is rond de 50bar. Wie weetet?

johan01

Geplaatst door johan01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

joep5513 (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke computer heb je uitgelezen? Heb probleem kan ook een canbus probleem zijn. Dus alle ecu's uitlezen! Met de examinar (fiat tester) kun je ook de waardes uitlezen. Dus ook welke versnelling ingeschakelt wordt. Heb je het oliepeil van de selespeed unit gecontroleerd? Kan natuurlijk ook nog een mechanish probleem zijn waardoor de selespeedunit niet de versnellingen in kan schakelen.

johan01 (0) PRO, 13 jaar geleden

alle ECU's zijn uiteraard uitgelezen, geen storingen. Alle meetwaarden zijn uit te lezen en correct, alle versnellingen kunnen we met de tester inzetten, alles lijkt goed, alleen hij doet het niet. Inmiddels andere ECU geprobeerd, zelfde probleem, geen foutcodes. Als we van bijv. de turbinesnelheidsensor de stekker aftrekken hebben we direct een storing.

joep5513 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je met de tester een versn. inschakelt. Wordt die versnelling dan wel of niet ingeschakelt? Zoniet. Dan zou ik de unit compleet demonteren om te controleren waarom deze inschakeling niet wordt uitgevoerd. Zou dan toch een mechanisch probleem kunnen zijn. Je kunt met gedemonteerd unit zelf met de hand de versn. inschakelen. Dan kun je zien waar het probleem zit.
veel suc6

bvandew (0), 12 jaar geleden

Hallo Johan01,

Weet je zeker dat er geen stekker is verwisseld is helaas mogelijk (oranjewit enoranjezwart hoort op de toerentalsensor) deze wisselt makkelijk uit met de keuzeklep (enigste klep aan de zijkant).
Je kan zonder de unit te demonteren ook de versnellingen handmatig selecteren, dit doe je door de drie torxjes los te draaien van het dekseltje van de mechanische schakelvork(onder de rempomp)
Succes.

Bob

johan01 (0) PRO, 12 jaar geleden

Auto is al uit de running dus deze topic mag dicht

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

bij deze, topic gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.