Fiat Stilo: Stilo JTD start slecht/niet als motor warm is

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD 115 pk

De laatste tijd (met name met de kou buiten) heb ik veel startproblemen gehad met mijn Stilo MW 1.9 JTD 115 pk uit 2003. Inmiddels is het brandstoffilter en zijn de gloeibougies vervangen en gaat de koude start weer goed. Ik vermoed nog wel dat de accu slecht aan het worden is, want als de auto zoals vorige week met de vorstdagen een paar dagen stil heeft gestaan, dan krijg je bij het starten even een sis-geluidje en vallen de meters even terug naar 0, maar de auto start wel. Heb je vervolgens een tijdje gereden en start je de auto weer opnieuw, dan is er niets meer aan de hand.

Inmiddels heb ik ook al een aantal keren ervaren dat na een rit waarbij de motor warm is gelopen tot normale temperatuur (warmtemetertje netjes in het midden) en start je de motor opnieuw als deze nog dezelfde temperatuur heeft, dan slaat de motor niet aan. Startmotor draait wel, maar auto slaat niet aan. De 'oplossing' hiervoor is om de auto een half uurtje te laten staan, waardoor de motor wat afkoelt en dan start hij wel normaal.

Heeft iemand hier ervaring mee, danwel een oplossing voor? Auto is van zomer 2003 en heeft bijne 2,5 ton gelopen (diesel).

pstrooij

Geplaatst door pstrooij (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptoom komt overeen met een defecte BDP-sensor. Warm geeft deze problemen, eenmaal afgekoeld is het signaal weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.