Fiat Ducato: storing inspuitsysteem fiat ducato 2,8 jtd 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,8 jtd

Hallo,

Onlangs ging op de terug reis uit denemarken het rode inspuitlampje op mijn daschbord branden, ik had ook beduidend minder vermogen.
Na gestopt te zijn na enige kilometersw en meteen weer starten wilde hij niet meteen aanslaan, de derde keer sloeg hij gewoon aan en heeft de res van reis ( 300 km ) geen problemen meer veroorzaakt.

Heeft dit probleem iets te maken met de stekkerverbinding van de injectors, ik heb gelezen dat deze wel eens voor problelem kunnem zorgen.

zijn deze stekkers ook los te krijgen ?

Ik wil dit de komende reis naar zuid frankrijk natuurlijk niet meer meemaken.

Alvast bedankt voor de moeite.

groetjes,

Roland

depo

Geplaatst door depo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

roland om teweten of die stekkers de oorzaak zijn lijkt me het verstandig om het storinggeheugen van de motor uittelezen want daar het lampje gebrandt heeft moet er iets instaan.

groetjes jan.

T.P. (0) PRO, 15 jaar geleden

Roland,
als je een beetje handig bent en je hebt een heeeel klein schroevendraaiertje kun je proberen om de conactjes van de stekkers bij elkaar te drukken zodat ze beter contact maken. Pak wel alle 4 de stekkers. Als dit de storing is ben je er goedkoop mee klaar. Blijft de storing terugkomen moet je toch maar even uit laten lezen, dan heb je het of niet goed gedaan of er is iets anders aan de hand.
Als het inderdaad aan de stekkers ligt merk je bij stationair lopen dat ie op 3 pootjes loopt terwijl dit bij hogere toerentallen bijna niet merkbaar is, wel merk je dan idd dat je minder vermogen hebt en uiteraard knipperd de controlelamp.

Wat Jan zegt is ook zo.

depo (0), 15 jaar geleden

vandaag het systeem laten uitlezen. Hij geeft een te lage druk in het railsysteem aan .

Monteur zegt het volgende. Het kan van alles zijn. gwoon doorijden en als het terugkomt dan maar weer zoeken, het zou ook een spontane foutmelding kunnen zijn.

En wat is nu slim ???

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

lektest op de verstuivers uitvoeren,dan weet je snel genoeg of er 1tje kapot is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.