Fiat Punto: stottert met optrekken tot 2000 toeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

Hallo allemaal.

Ik heb een raar probleem. Mijn punto draait mooi stationair maar met gas geven stottert hij maar vanaf 1500 a 2000 toeren draait ie als een zonnetje. Dit gebeurt in zowel de eerste en dan ook weer met overschakelen naar de 2e versnelling. In de 3e 4e en 5e versnelling merk ik niets . Als de motor boven de 2000 toeren rijdt en ik laat mijn gas los om daarna weer gas te geven dan pakt ie zonder stotteren weer op.
Inmiddels is de auto al aan een computer gehangen en die zegt de lambdasonde. beide lambdasondes vervangen geen resultaat. Bougies vervangen, bougiekabels vervangen, bobine vervangen. injectiereiniger in benzine met een tank vol met euro 98, geen resultaat. We willen nu proberen het gasklephuis te vervangen.
In de eerste week brande er geen lampje in het dashboard en sinds kort brand het motorblok in het dashboard. auto weer aan uitleescomputer en nog steeds de melding lambdasonde. Nieuwe massa naar lambdasonde getrokken. geen resultaat. Tevens beide lambdasondes uitgeschakeld voor activeren noodprogramma. nog steeds stotteren.

Ik begin er bijna zelf van te stotteren.

Weet iemand wat er an de hand is met mijn punto? ik hoor graag wat ik nog kan proberen.

w.m. vd put

Geplaatst door w.m. vd put (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de bedrading van de lambda-sondes al doorgemeten?
Wat is/zijn de exacte foutcode(s) compleet met nummer als je dat hebt?

JWJ23 (0), 14 jaar geleden

Doe eens het gasklephuis reinigen

w.m. vd put (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Is de bedrading van de lambda-sondes al doorgemeten?
Wat is/zijn de exacte foutcode(s) compleet met nummer als je dat hebt?[/quote]
Degene die hieraan met mij bezig is vertelde mij dat de storing hetzelfde is als de bedrading is losgekoppeld. De motor zou dan in een soort van noodprogrammering moeten slaan zodat deze zonder werkende lambdasondes loopt. Als dit gedaan wordt dan blijft het euvel hetzelfde. Ik ga voor e zekerheid de nummers opvragen en deze hier noteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.