Fiat Punto: stuurkogels

Bouwjaar: 1995

Weet iemand of dat er een veer in de stuurkogels zit van een fiat punto.Een steekproefcontroleur viel hierover terwijl ik persoonlijk denk dat er een veer in zit.Nog een fiat panda gekeurd en deze voelde naar mijn mening hetzelfde aan.
BVD

karel6124

Geplaatst door karel6124 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kahraman (0) PRO, 19 jaar geleden

beste karel
soms zit een veer in soms ook niet er mag geen speling op zitten als je de wiel belast.

vr,gr,
musa

karel6124 (0), 19 jaar geleden

Ja dat is logisch.Waar het om gaat is dat wanneer je aan de kogel gaat hangen c.q.keihard trekken om axiaal de speling te beoordelen voel je de duidelijk een soort veerspanning waar je hem doorheen trekt.Ik heb weer een punto gekeurd wat exact hetzelfde was.het lijkt mij sterk met 60000km dat ook deze kogels versleten zijn.en zeker met zo'n klein wagentje.

kahraman (0) PRO, 19 jaar geleden

DAT KLOPT MAAR JE KUNT HET NIET ANDERS TESTEN DAN STUUR OF WIEL BELASTEN

stefan visser (0), 19 jaar geleden

je kunt de kogels ook testen door de stuur kogel vaste houden en dan in de auto aan het stuur schudden let op heeft de auto stuurverbekrachteging start dan wel effe de motor zo doe ik het al tijd en ik heb er nog nooi probleemen mee gahad en de steek proef controleur doet het bij mijn ook altijd dus er mag geen spelling in zitten dat weet je wel maar je kan het ook met een grooten tang doen en kijkken of je veer druk voelt

mvg. stefan

DJ82 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit probleem heb ik laatst ook gehad!
Het voelt idd als een kogel met veer, maar de linker kogel kon ik veel verder indrukken als de rechter.
Ik heb er toen een nieuwe bijgepakt uit het magazijn en deze bleek geen veerspanning te hebben! Toen wist ik het helemaal niet meer, en het is me nog steeds niet duidelijk!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.