Fiat Seicento: temeratuurlampje gaat af en toe aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Regelmatig gaat het kleine temp lampje rechts op het dashboardpaneel aan, terwijl de temp vlg mij niet te hoog wordt, thermostaat, temp sensor, cilinderkop reeds vervangen, systeem ontlucht, geen koelvloeistofverlies. Kent iemand dit probleem of is het misschien een ander electr geval?

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Schoepen wiel van de waterpomp los van de as?

Hans

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik neem aan dat hij dan snel kookt, maar dat is niet het geval, geen overmatige temp stijgingen bemerkt en gemeten.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het gebeurt wel eens dat het schoepenwieltje half bakken vast zit,dus af en toe niet goed mee draait. Gezien het merk zou het natuurlijk ook een elektrisch storing kunnen zijn.

Hans

johan1989 (0) PRO, 15 jaar geleden

en als t schoepenwieltje los zit gaat er geen water meer rond en komt er dus ook geen warmer water bij de kvtsensor

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=johan1989]en als t schoepenwieltje los zit gaat er geen water meer rond en komt er dus ook geen warmer water bij de kvtsensor[/quote]
Je mag er heel zeker van zijn dat als dat wieltje los zit dat er kokend heet water bij die sensor komt. De sensor zit namelijk in de cilinderkop, dus ook als er geen circulatie is wordt het daar lekker warm.

stegeman11127 (0) PRO, 15 jaar geleden

zit de temp. sensor niet in een kunstofhuis die met twee boutjes aan de kop vast zit? draai deze is los rubberring dicht niet honderd procent af nw. ringetje monteren probleem weg
een keer bij een punto gehad

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Dank je wel voor de reactie, ga het nazien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.