Fiat Punto: terugroepaktie

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

kan iemand mij iets vertellen of er een terugroepaktie is van iets van de remmen ofzo

mvg jeroen

renault-monteur

Geplaatst door renault-monteur (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

jan T (5) PRO, 17 jaar geleden

jeroen informeer bij de fiat dealer die kan je het antwoord geven.

groetjes jan.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Vroeger is denk ik eens iets geweest van de remleidingen naar de achterste remmen. Die zouden te rap roesten.
Hoe of wat weet ik niet juist. Ik ben daarvoor nog niet lang genoeg aan het werk bij fiat.

Hans4040 (185) PRO, 17 jaar geleden

Zoals Jan T zegt,
even contact opnemen met de dealer.

mvg,
Hans.

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij elke terugroepactie moet je je melden bij de dealer.

Hans4040 (185) PRO, 17 jaar geleden

Dat klopt Joep.
Maar dan moet je wel van de dealer horen dat er een terugroep actie IS.
Als je dus de auto 2e hands gekocht hebt en niet naar een dealer gaat , maar zelf sleuteld , sta je niet in het systeem van een dealer en krijg je ook geen brief.

mvg,
Hans.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de punto was dit nog niet het geval. Maar als er nu terugroep acties zijn. Dat doen zoeken ze het adres van de huidige eigenaar van de wagen en krijg je in elk geval een brief.

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Terugroepacties zijn er meestal i.v.m. aansprakelijkheid van de fabrikant. Deze is er dus gebaad bij dat ze uitgevoerd worden. Als de veiligheid in het geding is zal de fabrikant (of importeur) meer moeite doen om alle klanten te bereiken. Als de veiligheid niet in het geding is, maar bijv. gevolgschade kan onstaan kan een fabrikant (importeur) besluiten er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven en de dealer de opdracht geven om bij alle auto's die in de werkplaats komen deze actie uit te voeren. Als je dan niet bij de dealer komt, wordt jouw auto dus niet gedaan. Hoe het zit met recht op vergoeding bij evt. vervolgschade is vooraf moeilijk te zeggen. Recht hebben en recht krijgen is niet hetzefde. De actie van de remleidingen loopt al een paar jaar en de importeur heeft al verschillende malen alle klanten aangeschreven om contact op te nemen met de dealer. Pas nu er in de brief vermeld wordt dat er kans bestaat dat het remsysteem niet goed werkt komen veel mensen (die normaal niet bij de dealer komen) om deze actie uit te laten voeren. Hoe ben jij op de hoogte gekomen van deze actie? Heb je een brief gehad? Of is jouw auto allang behandeld en hoeft hij niet meer?
De dealer kan het zo nakijken (als je het ch nr. mailt ik trouwens ook)
veel rij en remplezier

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou je denken? Een Punto van 1993?!

Ik hoorde laatst van de Ford dealer dat er T Ford was teruggeroepen voor problemen met de rechter carbid lamp, dus het zou zomaar kunnen!

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Straks roept je moeder je nog terug, Sytze.............Ook wegens 'n constructiefoutje?

Gr.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Aan mijn mankementen helpt geen moedertje lief meer aan! Ik ben door en door ongezond en veel te zwaar. Verder is mijn bovenkamer verre van normaal en ben ik zo recalcitrant als de pest!

Kortom een gebed zonder eind en non reparabel.

Maar toch weer met de allervrindelijkste groeten, Sytze

Hans4040 (185) PRO, 17 jaar geleden

Maar WEL gezellig !

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja hoor, ook die van 1993 mag nog terugkomen. En als de remleidingen slecht zijn krijgt ie er nog gratis nieuwe onder ook nog. Fiat lijkt sinterklaas wel. Of was het de kerstman? Die lijkt dan misschien meer op jou sytze?

prettige en gezellige feestdagen.
en...........misschien een oliebol minder dit jaar?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Tuurlijk niet! Vreten tot je erbij neer valt, das mijn devies. Je weet nooit of je morgen weer krijgt. En je weet wat mijn vrouw altijd zegt: vers zijn ze het lekkerst dus hupsakee! Nog maar een in die grote b...mond. Beetje extra vet in de winter maanden is ook nooit weg.
Ga een andere keer nog wel es ff lijnen hoor, t'is tenslotte maar een keer per jaar oliebollen tijd. Van't zomer ist immers weer bbq enzo. Kwil maar zeggen, je moet erbij weze, voordat je het weet is het weer januari. En dan motte we weer op een houtje bijte.........

Sytze

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

wij krijgen onze bandenleverancier bijna iedere dag wel een kerststol. En die moet op, want de volgende dag is er misschien weer een nieuwe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.