Fiat Marea: thermostaat 1.9 td 100 met airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td 100

beste,

even een vraag over de thermostaat.

toen ik hem verving viel het mij op dat er tussen de koude en warme kamer een opening zit die half dicht (orgineel) hoort dit zo of niet?

heb namelijk het probleem dat de motor niet goed op them komt blijft tussen het 2 en 3 de streepje hangen.

en ja de meter klopt want als ik hem stationeer laat draaiten en de ven sprinkt bij dan staat de meter op 1,5 streep voor het rood en dat klopt.

en als ik er een kar achter heb hangen van 1200kg wort hij wel iets warmer maar nog steeds een straap voor de helft.

dus vandaar mijn vraag hoop op een oplossing en een andwoord op de thermostaat.


gr tijne

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joep5513 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zo te lezen is er niets aan de hand. Dat de temp. met een kar er achter iets oploopt is op zich geen probleem. Zolang hij maar niet in het rood komt. Je kunt met een temp. meter controleren hoe warm het koelwater echt wordt.

tijne (0), 16 jaar geleden

moet je wel goed lezen.

als er een kar achter hangt en mijn themp zou boven gemiddelt ligen gaat er iets niet goed laten we het daar als je blieft over eens zijn.

!!!!!!!!!!!!het probleem is dat de motor niet op themp komt!!!!!!!!!!!!

gr tijne

joep5513 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de motor niet op temp. komt zal de thermostaat stuk zijn. Maar die heb je al vervangen schrijf je. Daarom is het verstandig om eerst te meten wat de themperatuur nu werkelijk is en niet alleen op het metertje af te gaan, wat ook nog maar eens een indicatie geeft.

De auto heeft een koelvin met 2 snelheden. de eerste slaat bijv in bij 92c de tweede bijv. bij 97c. Daarom kan het voorkomen dat de temp iets hoger oploopt bij zwaardere belasting. Zolang er geen oververhitting is, hoeft dit geen probleem te zijn.

Daarom: meten is weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.