Fiat Cinquecento 900: Thermostaat continue open?

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Mijn Cinquecento wordt niet meer warm, de temp meter komt nauwelijks van de 0 af, maar haalt op een warme dag nog de 50 graden.

Nu kan dat in mijn ogen betekenen dat:
1. De thermostaat open blijft hangen
2. De temp sensor kapot is
3. De temp meter kapot is

Mij lijkt optie 1 het meest te rijmen met het verschijnsel dat de auto ook blijft stinken, als een katalysator die door gebrek aan warmte zijn werk niet goed kan doen.

Weet iemand waar de thermostaat precies zit, en wat ik aan onderdelen nodig heb om deze te vervangen (pakkingen, thermostaat etc)?

Ik ben zelf een erg handige sleutelaar, maar werk graag enigszins voorbereid.

Alvast bedankt!

AlexH

Geplaatst door AlexH (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Stephan11139 (0), 19 jaar geleden

Hallo Alex

Je Thermosstaat zit als je voor de auto staat en naar de motor kijkt rechts boven op de motor , met 2 m8 moertje's, en een massa draad ertussen geklemd.
De Thermostaat kost rond de 25 euro, en de pakking ongeveer 2 euro(zal mischien iets hoger wezen, is al een tijdje geleden.)
Succes.

Henry4500 (0), 19 jaar geleden

Tis een oud bericht, maar toch. Mijn vrouw heeft een Seicento. Ook bij deze werd de kachel niet echt warm.

Bleek een luchtbel te zijn in het koelsysteem.

Onder de motorkap, links naar het midden tegen het schutbord zit een ontluchtings-slangetje met een doppie, komt daar alleen lucht uit dan opendraaien tot er alleen koelvloeistof uit komt.

Dit alles natuurlijk wel met draaiende motor en de kachel op 10.

gr. Henry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.