Fiat Tipo: Tipo 1,9 tds, dynamo verwijderen

Bouwjaar: 1992

Weet iemand toevallig hoe ik een dynamo eenvoudig kan verwijderen uit mijn Tipo. Het is een turbo diesel en daarom helemaal vol gebouwd. Op dit moment ligt de dynamo op de stuurstang en aandrijfas.

bbastiaans

Geplaatst door bbastiaans , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

bbastiaans, 18 jaar geleden

Ik weet het: De aandrijfas loskoppelen van de tussenas. De draagarm van de voorpoot en de aandrijfas aan de kant leggen. Misschien dat die grote schijf op de krukas in de weg zit, want die lag er bij mij al af. Daarna de tussenas los maken bij het lager en uit de versnellingsbak trekken, let op er komt olie uit de bak. Er zit nog een vuilring om de tussenas, die kan je er gewoon afschuiven. Tussenas eruit, dynamo los maken en dan kan hij eruit, een beetje winkelen, maar het kan.
Succes.

bbastiaans, 18 jaar geleden

check eerst even of de dynamo wel een seintje krijgt van het lampje uit het dashboard, scheelt een heleboel werk en geld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.