Fiat Punto: twijfel bij occasion kopen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo, ik heb een vraag; ik ben van plan om een 2e hands fiat punto uit 96 bij een autobedrijf te kopen. Toen ik het kenteken op de site van de RDW intoetste zag ik dat de auto tot november 2002 APK gekeurd is. Ik vraag me af of dit een goed teken is. De auto zelf zag er goed uit (geen krasjes, deukjes en het interieur perfect). Kilometerstand is 65.000 km. Heel weinig dus. Wat betekent het als de auto al 4 jaar stil gestaan heeft bij het autobedrijf. De vraagprijs is 3000 euro. Kan iemand me advies geven wat te doen? De man zou de auto voor aflevering wel helemaal nalopen en opnieuw APK laten keuren.

Groetjes Kris

KG1983

Geplaatst door KG1983 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit kan om verschillende redenen zijn, de verkoper is diegene die het echt weet en jou dat kan vertellen. wees zowiezo op je hoede...... of laat de auto voor wat het is en kijk verder.

paul,

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]dit kan om verschillende redenen zijn, de verkoper is diegene die het echt weet en jou dat kan vertellen. wees zowiezo op je hoede...... of laat de auto voor wat het is en kijk verder.
paul,[/quote]
Jou kennende liever naar een VAG product zekerst?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne][quote=paulkelder]dit kan om verschillende redenen zijn, de verkoper is diegene die het echt weet en jou dat kan vertellen. wees zowiezo op je hoede...... of laat de auto voor wat het is en kijk verder.
paul,[/quote]
Jou kennende liever naar een VAG product zekerst?[/quote]
VAG product..? daar gaat het hier niet om.. het gaat om een auto die blijkbaar 4 jaar heeft stilgestaan.. voor sommigen misschien niet vreemd.. het is zeker niet iets wat je normaal kunt noemen.. gezien de enorme vraag naar dit type fiat.. het is dan ook zeer opmerkelijk dat zo'n auto 4 jaar heeft stilgestaan. het zou misschien kunnen liggen aan de vraagprijs.. die kan zomaar oplopen tot wel 1500,- wat natuurlijk niet voor iedereen is weggelegt...

dit verschilt overigens per merk jeroen... :) ''goede wijn behoeft geen krans''

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

Een Fiat die 4 jaar heeft stilgestaan........
Hmmm, kennelijk zijn er TOCH MEER mensen die Fiat's mijden!
Of de lak had heeeeeeeel lang nodig om te drogen............

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

En 4 jaar lang stilstaan is inderdaad vreemd. Hoeveel garantie krijg je erbij?

KG1983 (0), 17 jaar geleden

Hallo, inmiddels rij ik de auto nu 2 weken. Na het wegrijden kwam ik erachter dat een aantal dingen niet helemaal in orde waren. Claxon deed het niet, ruitenwisservloeistof deed het niet en nog wat kleine dingen. Ben ermee terug gegaan en alles is gerepareerd. Alleen het elektrische rechterraam loopt als je hem hebt geopend, niet meer vloeiend omhoog. Hij blijft zelfs hangen en gaat dan niet meer dicht. Hier gaat hij binnenkort ook naar kijken. Ik heb 6 maanden garantie bij de auto gekregen.

Groetjes Kris

Santa (0), 17 jaar geleden

Hoe kunnen de door jouw genoemde claxon en ruitensproeier nu niet werken...?
Is de auto voor aflevering dan niet APK gekeurd..?? Is de auto NOG steeds niet APK gekeurd? 't Zijn gewoon keuringseisen, die dingen horen het gewoon te doen.
En de verkregen garantie...
WAT voor garantie...? BOVAG-garantie? "Dealer-garantie"? Garantie-tot-aan-kapotgaan-van-onderdelen?

WAAR heb je garantie op? Op ALLES gedurende 6 maanden?
Vaak kom je er LATER (lees: te laat..) achter dat de zo uitbundig genoemde garantie TOCH uitsluitingen heeft....
In ieder geval veel plezier en geluk gewenst met je aanschaf!

KG1983 (0), 17 jaar geleden

Het is Dealer garantie. Wat er wel en niet onder valt weet ik niet precies. Hij heeft het gewoon met pen op de bon geschreven "6 maanden garantie" Ik ben er vanuit gegaan dat als ik ergens problemen mee heb, ik gewoon naar die man terug kan gaan. Aangezien het een bekende dealer is in een kleine gemeenschap heb ik hier wel vertrouwen in. Wat ik alleen een tegenvaller vind is dat het raam nu nog steeds niet goed loopt, is dit iets wat ik zelf makkelijk kan verhelpen?

Santa (0), 17 jaar geleden

Nou, dan lijkt het wel goed te zitten. Indien een bedrijf garantie geeft en GEEN uitsluitingen erbij vermeldt, geldt de garantie dus OVERAL voor.
Probeer de volgende keer zo'n garantievermelding gewoon getypt op het koopcontract te krijgen. Dan kunnen er later geen beschuldigingen geuit worden zoals: Dat heeft de klant er later ZELF bijgeschreven....!
Maar je zou eens naar de site van de BOVAG kunnen gaan om zoals eens te kijken hoe de BOVAGgarantie inelkaar zit.
Dan steek je er in ieder geval iets van op.

KG1983 (0), 17 jaar geleden

Ja dat is wel een goeie ja, zeker voor vrouwen die nog nooit een auto gekocht hebben ;) Hoop in ieder geval nog lang van mijn Puntootje te mogen genieten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.