Fiat Bravo: Updare Blue&Me (Navteq)

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600JTD

Hallo,
Na een 132, Argenta, Croma en Marea ben ik aan mijn 5e Fiat avontuur begonnen: een Fiat Bravo 1.6 JTD (Editizione ING) uit 2009 (gekocht bij 135.000 km). Hierin zit het Blue&Me navigatiesysteem van Navteq ingebouwd.Ingebouwde (vaste) navigatie was overigens één van de redenen dat ik 'op de auto viel'. De kaarten (Benelux) zijn met de auto meegeleverd, dus van 2009. Heb gezocht bij Navteq naar kaarten van heel Europa, maar er schijnen sinds 2010 geen nieuwe kaarten te zijn voor het Fiat Blue&Me systeem. In mijn vorige auto had ik een (losse) TomTom, die kon je met een jaarabonnement steeds updaten. Weet iemand of er ergens anders een mogelijkheid de Blue&Me kaarten te updaten?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, was net zo blij dat ik niet steeds de TomTom in het dashbordkastje moet leggen als ik uitstap.

Groet, Ed Spoorendonk

Ed Spoor

Geplaatst door Ed Spoor (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

harnak (0), 10 jaar geleden

Jammer heb ook zo;n ding maar het schijnt dat ze sinds 2010 geen nieuwe kaarten meer maken. moest wettelijk verboden zijn. maar ja er zijn er te weinig van dit systeem gemaakt.
succes met je tomtom

harnak (0), 10 jaar geleden

Ja en? richard9712

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Daar kan je de nieuwste kaarten vinden. (2013)
Als je had gekeken op die website, had je dat gezien.

harnak (0), 10 jaar geleden

Ik had voor de voorzichtigheid toch maar eens gekeken want had het 2 jaar geleden al opgegeven dat er geen nieuwe kaarten voor komen en dus nu staan ze er ook niet bij alleen van 2010 voor €99 en dan breek je je nek nog als je in Nederland rijdt.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Zijn die nieuwste kaarten niet ook bruikbaar op de Blue en Me?

Hans4040 (295) PRO, 10 jaar geleden

[quote=richard9712]Zijn die nieuwste kaarten niet ook bruikbaar op de Blue en Me?[/quote]
Nee...

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Dit soort systemen worden geinstalleerd omdat alle concurrerende merken een inbouw navigatie systeem bieden.
Alleen vermelden ze er niet bij dat je 1 setje kaarten krijgt en updates word niet aan gedaan.
Kortom,een inbouw systeem is alleen leuk met de bijbehorende updates,als dat niet gebeurt heb je na een jaar de tomtom er weer in zitten.

Ed Spoor (0), 10 jaar geleden

Ik heb er even een mail naar Fiat Nederland over geschreven. Als het inderdaad zo is dat er nooit meer updates komen is het eigenlijk een vorm van misleiding. Een abonnement bij TomTom geeft je voor ongeveer 80 euro per jaar tenminste 4 x een update. Had ik het tevoren geweten, had ik niet expliciet naar een BRAVO met ingebouwde navigatie gezocht.

harnak (0), 10 jaar geleden

och ik heb er nog €1000 voor betaald 2 dagen later was het gratis en kon niets meer geregeld krijgen dat noem ik nog eens misleiding en zonder een heleboel trammelant met advocaten ben je nergens was me het niet waard.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Voor auto's die zijn uitgerust met een ingebouwde tomtom zijn er wel altijd updates beschikbaar.

Ed Spoor (0), 9 jaar geleden

Er is dus geen oplossing voor dit probleem. Bij Fiat-dealer is de laatste kaart (bijna 400 EUR) die van 2012. Dus maar weer een TomTom er ingehangen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.