Fiat Multipla: veel verbruik benzine multipla

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 v

sinds een maandje ben ik de eigenaar van een fiat multipla van het bouwjaar 2000.ik merk dat nu de multipla flink verbruikt.stads en snelweg ritten.soms heeft hij ook een verbruik van 1 op 13 of 14 maar de meerdere keren verbruikt ie veel .ik heb een rustige rijstijl
ik heb voor de zekerheid het luchtfilter vervangen en er injectiereiniger in gedaan.de bandenspanning ben ik aan het twijfelen omdat het niet de standaardvelgen zijn er zitten lichtmetalenvelgen op met de maat 205/45 r 16 normaal zou de spanning dan 2.3 rondom zijn.weet iemand mischien de goede spanning.nou is ook de vraag of die multipla's dit probleem vaker hebben.
de auto heeft verder geen mankementen is goedgekeurd.co was goed verder weet ik niks waar ik moet zoeken.
mvg maurice

shaggy01

Geplaatst door shaggy01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Hoe heb je het verbruik van 1:13-14 gemeten?
1:8-9 is eerder normaal voor deze zware auto met de 1.6 motor.

shaggy01 (0), 13 jaar geleden

ik heb het verbruik verekend door de kilometers te delen met de liters wat ik heb gereden

Dynamo (0), 13 jaar geleden

Wij rijden met onze Multipla 1.6 uit eveneens 2000 met moeite 1:10 bij stadsverkeer en nu met veel langere ritten neigt t naar 1:12 op z'n best.
Vergeet niet dat de 1.6 best moet werken om de Multipla vooruit te krijgen, bovendien heeft Fiat de eindoverbrenging relatief kort gehouden, zo komt t op mij over, om er wat pep in te krijgen. Hij maakt dus relatief veel toeren bij een bepaalde snelheid (maar de onze heeft geen toerenteller, dus echt controleren kan ik deze stelling niet).
Hiervoor reden we een Palio met nagenoeg dezelfde motor (wel singlepoint injectie ipv multipoint) en ondanks dat die 200 kg lichter is hadden we daarbij ongeveer hetzelfde verbruik.
Kortom: er is niks mis met je Multipla.

shaggy01 (0), 13 jaar geleden

gelukig ik erger me alleen nog aan het lampje van de benzine die al snel gaat branden als ie voorbij het een na laatste streepje is,dat had mijn vorige wagen niet.maar ben zeer tevreden over de wagen hij rijdt lekker,is wat je zei al met het optrekken al een beetje traag maar het gewicht moet op gang komen.dus de bandenspanning van 2.3 kan ik gebruiken voor die lm velgen.

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Dat lampje is een eigenschap van bijna alle Fiat's en als je op tijd gaat tanken kom je nooit stil te staan met een lege tank.
Ik heb zelf een Palio en Marea SW gehad met dezelfde 1.6 motor,de Palio verbruikte 1:12 - 1:14 afhankelijk van de rijstijl en mijn Marea op G3 1:10-1:11

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Die van ons varieert van 1:14 (héél rustig rijden, max 70km/h) tot 1:6 bij alles geven wat ie kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.