Fiat Brava: versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4I-12v

Sinds afgeloipen maandag heb ik een nieuwe motor geplaatst met andere koppelingsplaat. De versnellingsbak is er niet uitgeweest. Het probleem is nu dat de "vrije slag" erg groot is en dat hij erg moeilijk in de 5e versnelling te zetten is. Alle gecontroleerd maar niets vreemd kunnen ontdekken. Wie kan mij op weg helpen met dit probleem? Misschien moet de bak versteld worden (wat ik erg vreemd zou vinden omdat hier niets mee gebeurd is)

bartg

Geplaatst door bartg (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarvan is de vrije slag groot? van de versnellingspook of van de koppeling??

bartg (0), 17 jaar geleden

van de pook

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk zit er iets niet goed tussen de pook en de versn.bak. Ik weet ff uit mijn hoofd niet meer of er schakelkabels of stangen zitten. Toch maar eens goed kijken. Laat iemand in de auto met de pook schakelen en kijk dan waar de schakelstang de bak in gaat of deze de beweging volgt.

bartg (0), 17 jaar geleden

probleem is opgelost: er was bij het verwisselen van het motorblok een kogel bij de stang-overbrenging van de versnellingsbak deels losgeschoten. Weer vastgedrukt en alles werkt weer zoals het moet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.