Fiat PANDA: Versnellingsbak geblokkeerd

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Fiat Panda 1.2 Dualogic automaat 2007.

Na het wisselen van een lege accu blijft de automaat in zijn 1 staan, kan hem wel starten als ik de bedieningshendel in zijn N krijg. Wanneer ik de motor uit zet voel je gelijk de koppeling aangrijpen ( koppelt ). Kan wel rijden in zijn 1 maar verder niets.
Foutcode P1754.
Wie heeft dit wel eens eerder aan de hand gehad en wat was de oplossing?

JSV

Geplaatst door JSV (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Je kunt proberen de accuklem nog een keer los te nemen , maar anders is resetten de oplossing , dealer werk.

skilcom (0), 5 jaar geleden

Inderdaad, foutcode 1754 wil zeggen "coast clutch solenoid circuit malfunction"... eens proberen met de batterij terug af te koppelen, 5 minuten wachten, en terug aankoppelen. Lukt dat niet, dan zal het een bezoek aan de dealer worden vrees ik... en zal de zaak gereset moeten worden.

JSV (0), 5 jaar geleden

Resetten lukt niet, teveel fouten. Er waren twee zekeringen uit die o.a. van de versnellingsbak waren. Zekeringen vervangen en foutcodes gewist. Alles weer oké.

skilcom (0), 5 jaar geleden

Fijn te vernemen dat het is opgelost... bedankt voor het melden...

JSV (0), 5 jaar geleden

Probleem ABS en Versn.bak opgelost, Zekering F05 F32 en F42 defect. Foutcode’s gewist, P1754 Motorstoring niet relevant, niet meer gevonden.
Opnieuw inleren NIET aan te raden daar er ingeleverd wordt met slijtage standen. Dit alleen doen als koppelingsplaat en druklager vernieuwd zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.