Fiat Ducato: Vervangen koppeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 idtd

Wegens een ongeval moet de motor van mijn camper er uit en dus wil ik ineens de koppeling vervangen! Hij heeft nog maar 140.000 km gelopen maar nu kan ik er toch goed aan en dan ben ik weer voor jaren gerust dus...

Nu heb ik vernomen dat hier een "trek koppeling" inzit? Heb misschien al 30 koppelingen vervangen maar nog nooit zo'n type en weet dus ook niet wat of hoe.

Ik kreeg al als tip dat ik de drukgroep met een afgeslepen inbussleutel moet losdraaien v/h vliegwiel en dan de versnellingsbak met drukgroep en al er moet afhalen.

Er was ook iets van een pin die je kan uittrekken om de gaffel v/h druklager los te krijgen maar dat was niet helemaal duidelijk dus misschien iemand die mij hier meer info over kan geven.

Dbv.

Ivo

ovi

Geplaatst door ovi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Ivo, kan je niet door een venster zien hoe dik die plaat nog is? Een trekkoppeling heeft een diafragmaveer die andersom zit gemonteerd. Het treklager zit met een veertje geklikt in het hart van de diafragma.! De gaffel moet eerst van dat lager anders laat de motor de bak niet los. Maar misschien kan je ook de koppeling ook door het gat van de startmotor los nemen.Succes.

ovi (0), 12 jaar geleden

Bedankt, maar ondertussen weet ik hoe de gaffel aan de steel zit!(lol)

Dit weekend moest ik nog wat onderdelen gaan halen om de blikschade van mijn camper te herstellen en hier lag een ganse hoop versnellingsbakken dus ik heb het systeem even kunnen bestuderen.
Die kerel wist mij wel te vertellen dat de as die door de gaffel zit heeeeeel moeilijk los komt. Dus die tip om de drukgroep los te doen en dan de versnellingsbak te demonteren met drukgroep en al vond hij nog zo'n slecht gedacht niet.
Zelf boorde ze soms een gat om de as er langs onder uit te kunnen slaan.
In ieder geval zal bij mij de motor er uit zijn wat het allemaal toch een beetje makkelijker zal maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.