Fiat Bravo 2009: Vocht/klein maatregeling

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo,
We hebben een fiat bravo 2(198) met 150 pk uit 2009. Deze is uitgerust met automatische airconditioning. Nu zitten we met het probleem dat hij niet/nauwelijks op de vooruit blaast en deze dus constant beslaat en dan na lang wachten weer schoon wordt. Je hoort de aanjager blazen in het dashboard maar er komt nauwelijks wat door het rooster bovenop het dashboard. Bij het bedienen van het paneel hoor je wel dat er kleppen bewegen in het dashboard maar ik heb het id dat er ergens iets niet (volledig) open gaat. Voeten en midden stand werken prima. Vervangen van het kachelhuis is een kostbare reparatie wat ik zo lees. Is het mogelijk de klep handmatig zo te zetten dat hij altijd op de voorruit blaast en het dan verder zo te laten? Groeten Jordie

JHW83

Geplaatst door JHW83 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 3 jaar geleden

Systeem staat niet op recirculatie toevallig , wat is de staat van het intérieur filter ?

check

Beste antwoord, geplaatst door JHW83 (0), 3 jaar geleden

Hallo, nee het systeem staat niet op recirculatie. Het filter is vorig jaar maart(met de beurt) vervangen. Deze is niet nat of verstopt. Het dashboard wordt wel warm rond het rooster en er komt iets lucht uit het rooster alleen te weinig om de voorruit vlot droog te krijgen.

    Het lijkt er op dat een actuator (motortje dat een klep bediend )niet werkt. Hopelijk kan je er bij via de onderkant van het dashboard. Zo niet,dan zal je het moeten demonteren en dat is een flinke klus.
    Je kan op de E-PER site de tekeningen vinden van de onderdelen.
    Succes - Jean5231 (0), 3 jaar geleden
    Er is inderdaad een motortje(of een verbinding)defect. Onmogelijk te bereiken zonder alles te demonteren. Heb hem gistermiddag met de hand net kunnen draaien dat hij op de ruit blaast. Niet ideaal maar de voorruit blijft schoon. - JHW83 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.