Fiat Punto: Vreemd gedrag temperatuur meter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo. Ik zal proberen mijn probleem zo goed mogelijk te omschrijven. De auto waar het om gaat is een 1.2 16v Sporting, met 6-bak dus.

Ik heb het idee dat er iets niet goed is met de temperatuur van de auto. De auto word zeer slecht warm en komt zelden in de buurt van het middenstand. Alleen wanneer ik een stuk op de snelweg rij met 120 komt hij erg in de buurt van het midden. Op het moment dat ik mijn snelheid laat zakken naar 100 loopt de meter weer terug. Als ik niet op de snelweg kom, maar louter op 80km wegen blijf rijden (toch wel 35km) komt hij tot ongeveer een kwart van de meter.

Ik heb het idee dat het toerentalafhankelijk is, zou dat kunnen? Dacht eerst aan een slechte waterpomp, maar zou mijn motor dan juist niet te warm worden?

De temperatuur in de auto word wel aangenaam als ik op de snelweg rij, maar niet zo warm als ik voorheen had in mijn Peugeot.

Hoor het graag

JagerEde

Geplaatst door JagerEde (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt op een thermostaat die open blijft staan.
Is een beetje toeren afhankelijk, ja. Bij 120 en sneller moet de motor werken en produceert meer warmte, ook omdat je meer toeren maakt.

Voel na de koude start eens aan de bovenste radiateurslang. Wordt die meteen geleidelijk warmer?

ovi (0), 12 jaar geleden

Bij onze Punto moeten we in de winter altijd een stukje plastiek deksel voor de radiator steken of we hebben maar lauwe lucht!
Thermostaat is toen we hem kochten vervangen maar dat hielp dus ook niet!
Vervang dus eerst even de thermostaat maar anders steek je ook maar iets voor de radiator.
Wij doen dit al 7 jaar en mijn vrouw heeft het nu al enkele dagen laten weten dat ik het dringend terug moet hangen want ze heeft koude voetjes!
Met de sneeuwbanden plaatsen ben ik gelukkig op tijd dit jaar want die staan er al op!lol

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.