Fiat Palio: waarden sensor luchttemperatuur

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Sinds kort hebben wij een Palio 1.6 16v uit 1998 die verschrikkelijk inhoud en onrustig is, het lampje van de inspuiting licht constant op. Ik dacht eerst dat het een injector was die kapot is, maar na aan de computer gehangen te hebben blijkt er een fout te zitten bij de sensor luchttemperatuur. Eerst gaf de sensor -35 graden aan, na de stekker van de sensor eraf gehaald te hebben gaf hij +45 aan. Nu vraag ik mij af wat de waarden van de sensor moet zijn als je de weerstand meet. Het zit of in de sensor, of in de bedrading (kabelbreuk).

Bok001

Geplaatst door Bok001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Je bedoelt de luchtmassameter,maak hem eens voorzichtig schoon met remmenreiniger,kan ook door vervuiling komen.

Bok001 (0), 12 jaar geleden

Zou kunnen, hbase omschrijft het ook als een sensor luchttemperatuur. Ik heb 'm net eruit gedraaid en hij was van binnen vet. Ik heb het schoongemaakt, maar het heeft weinig geholpen. Sterker nog: nu blijft het lampje branden en het is nog steeds niet goed. Morgenochtend ga ik eens langs de automaterialenzaak voor een nieuwe, voor de prijs hoef ik het niet te laten: €17,00 ex btw.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Zorg wel dat je exact hetzelfde type krijgt. Er zijn nogal wat verschillende uitvoeringen van deze sensor.
Als de weerstandswaarde anders is dan origineel, krijg je nog een verkeerde temperatuur door in de computer.

Bok001 (0), 12 jaar geleden

Ik zie op de sensor verder geen nummers of wat dan ook, ik ga morgen eens naar Brezan. Ik ben benieuwd of dit het probleem oplost.

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Haal dan een orginele bij de dealer,weet je zeker dat je de goede hebt

Bok001 (0), 12 jaar geleden

Whoops, ik was het hele probleem vergeten. Even een update (beter laat dan nooit): De luchttemperatuursensor is vervangen en het injectielampje brandt niet meer. Het probleem blijft echter. De Fiat schudt bij deellast tot ongeveer 90 kilometer per uur, de hele voorkant danst mee. Bij het gas loslaten is het weg. Ook loopt die stationair wat onrustig. Ik heb ondertussen de bougies en bougiekabels vervangen, dit hielp niet. Wat me wel opviel is dat de bougie van cilinder 1 droog en zwart is. Aangezien het injectie is kan ik niets bijregelen, iemand een idee?

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

En bougie hoort droog te zijn. Maar niet zwart.

Bok001 (0), 12 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]En bougie hoort droog te zijn. Maar niet zwart.[/quote]
Dat begrijp ik, maar ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat er een enorm verschil zit tussen nat zwart en droog zwart.

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Lijkt er dus op dat de injector niet goed meer werkt van die cilinder

Bok001 (0), 12 jaar geleden

Daar zit inderdaad denk ik het probleem. Vanmorgen heb ik de auto nog één keer uit laten lezen, er waren veder geen fouten te vinden. De CO was ook goed, de aansturing van de injectie werkt ook goed. Ik zal eens kijken of ik een injector kan vinden, ik zal het laten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.