Fiat Croma: Werkplaatshandboek Fiat Croma 2.0 tDi

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Tdi

Sinds een paar weken ben ik de bezitter van een Fiat Croma 2.0 tdi, Voor een leuk prijsje kunnen kopen omdat er een defect aan is waardoor je de motor niet kunt starten met de contactsleutel.
Dit komt, zoals de verkoper zei, doordat er een kortsluiting is geweest met het aansluiten van de polen op de accu (of iets dergelijks). De motor start wel, alleen daar moet je de brandstofpomp direct op de accu aansluiten, na veel proberen kan het.

Omdat ik zelf niet echt veel kennis heb op electrogebied, zou een werkplaatshandboek voor deze auto mij erg blij maken, want dan is van deze auto weer iets heel leuks te maken.

Is er misschien iemand die zo`n boek heeft en er verder niets meer doet. Dan zou ik het graag overnemen, of misschien heeft iemand het op cd-rom staan.

bedankt en wie weet, scheur ik nog es voorbij in deze bolide.

Luc

automet

Geplaatst door automet (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Croma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ed Spoorendonk (0), 17 jaar geleden

Luc,
Onder de bestuurdersstoel zit een rode knop; dat is de noodknop voor de dieseltoevoer bij ongevallen. Probeer de polen van de knop eens door te verbinden. Wellicht 'denkt' de knop, door het verkeerd aansluiten van de polen, dat er een ongeval heeft plaatsgevonden. Blijft wel een rare verklaring; de accuklemmen bij een Croma zijn van ongelijke grootte; die krijg je nooit kruislings gemonteerd. Brandt het lampje van de voorgloeispiraal eigenlijk wel ? Anders is er misschien iets mis met het relais daarvan. Er is via een of andere site (even 'googelen' op Fiat Croma) volgens mij ergens een handboek te downloaden (maar dat is in het Deens). Ben er zelf ook naar op zoek geweest, maar niet in NL uitvoering gevonden. Veel succes; heb zelf ook een '93er Croma TDiD gehad. Beest van een auto.
Gr. Ed

automet (0), 17 jaar geleden

hey Ed,

bedankt voor de tip, ik zal er zo ie zo eens naar kijken, want dat zou het best eens kunnen zijn, het voorgoeilampje doet het inderdaad niet, en wellicht dat het een relais is. Dit is overgens het verhaal van de verkoper, die wel als betrouwbaar overkwam. Ik denk dat hij een kortsluiting in de bedrading heeft veroorzaakt, niet zo zeer in de polen inderdaad.
Voor de rest werkt alles, dus het zit em in het circuit naar de brandstofpomp, waar eventueel ook de gloeier op zit.
Daarom ben ik ook speciaal geinteresseerd in een elektro circuit.
Toch bedankt, want hier kom ik zeker weer een eind verder mee, uiteindelijk kom ik er wel.

groeten Luc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.