Fiat Croma : Koelsysteem ontluchten 2.4 TDS

Heb een probleem met het ontluchten van mijn koelsysteem,
ongeveer alles geprobeerd maar ik blijf een slechte circulatie houden, radiateur wordt amper warm, motor wel, dus temperatuur schakelaar(s) van mijn fannen komen niet in, koelsysteem ziet hartstikke schoon altijd op koelvloeistof gedraaid alles zo ongeveer gecontroleerd, thermostaat, pomp schakelaars e-systeem, ik begin zo langzammerhand aan mijzelf te twijfelen. motor loopt verder als een zonnetje, geen bellen tot hij begint te koken. Bij voorbaat hartelijk dank.

Drieka

Geplaatst door Drieka , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

Drieka, 15 jaar geleden

Pomp is als nieuw, is er soms een wonder manier om te ontluchten bij dit model

Drieka, 15 jaar geleden

Ik weet dat dat een zwak punt is, is reeds vervangen al functioneerde hij gewoon normaal. Ik vind het vreemd dat mijn motor loeiheet wordt, kooktemperatuur en mijn radiateur blijft koud dus normaal dat de temperatuur schakelaar van mijn fannen niet in komt, het lijkt net of er een kortsluiting in het koelsysteem over de radiateur zit.

Drieka, 15 jaar geleden

Waterpomp is al besteld en onderweg, ik moet toch de distributieriem vervangen ivm de kilometers, dat gaat dus in een moeite door. WCP en alle andere die meedenken gartstikke bedankt, we gaan straks nog maar eens de radiateur controleren misschien zit daar nog iets vreemds, verder alle aanluitingen gehad, alles is schoon en stroomt normaal door tot nu toe althans.

Beste antwoord, geplaatst door Drieka, 15 jaar geleden

Nu mogelijk het lek boven, toch een draadbreuk naar de thermoschakelaar van de fannen, die meestal nog contact maakte maar af en toe niet. Toen ik de multimeter erop had en de kabel aanraakte had ik geen massa meer, waardoor de fannen niet meer ingeschakeld worden en een gasbel geproduceerd werd die zorgde voor onderbreking van mijn radiateurcircuit. Allen hartelijk dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.