Fiat Punto: wisselend toerental

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 75 pk

Ik heb met mijn fiat Punto het volgende probleem. Bij warme motor begint de auto zelf gas te geven. Hij loopt op in toeren en zakt weer. Alsof je bij het stoplicht klaar staat om een sprintje te trekken. Heel irritant. Het zou volgens sommigen de stappenmotor zijn. Die heb ik inmiddels vervangen. De auto geeft geen krimp en blijft volharden in zijn slechte gedrag. Volgens anderen is niet de stappenmotor maar de potentiometer kapot. Waar zit dat ding? Soms als de auto het mankement vertoont en ik geef een flinke trap bovenaan waar het gaspedaal in het schutbord verdwijnt dan heft dat tijdelijk de klacht op. Dat lukt niet altijd en misschien is het wel toeval. Zo'n trap lucht trouwens wel op :-)

Ik ben een leek gezegend met twee goed functionerende linkerhanden dus ik was al zeer tevreden dat ik de stappenmotor zelf verwisselde, helaas wat minder tevreden over het resultaat. Wil nu dus graag weten of een stappenmotor en een potentiometer wel verschillende dingen zijn en waar hij eventueel gemonteerd zit. Bij de apk werd een te hoog co2 gehalte gemeten, kan dit met bovenstaand probleem te maken hebben?

vriendelijke groeten,

Willem Bever

willem bever

Geplaatst door willem bever (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

duc155 (0), 15 jaar geleden

Wat heeft je die stappenmotor gekost?

willem bever (0), 15 jaar geleden

De stappenmotor kostte op de sloop € 30,--

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.