Fiat Ducato: zijkantverlichting fiat ducato nieuw model

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3Liter

wie waat raad met het volgende probleem,bij het plaatsen van zijkantverlichting kunnen we deze niet aansluiten via de normale manier (aftakking maken van het achterlicht) boddycontroller legt spannig plat op het lichtcirquit waardoor er zowel voor als achteraan geen lampen meer branden.
Voor de zijkantverlichting hebben we steeds per lamp een afzonderlijke draad getroken dus geen aftakkingen of solderingen op een draad en op het einde alles aan elkaar gesoldeerd.

hebben toen een leiding getrokken direct van de accu 12v en een relais geplaatst waarmee we de zijkantverlichting van stroom voorzien aftakking ingang spoel nr86 van achterlicht en terug valt alles uit,melding op lcd scherm controleer zijkantverlichting .

Nu is er vertelt dat je dat enkel kan laten werken door deze verlichting direct aan de bodycontroller aan te sluiten ten eerste wie weet deze zitten en ten tweede wie heeft hier ervaring mee.

en heb je het zelfde probleem met het plaatsen van een trekhaak?

alvast bedankt voor het lezen van dit probleem,klant komt maandag om z'n voertuig.

ikke hugo

Geplaatst door ikke hugo (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

teczwolle (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je er geen trekhaak achter zitten?
zoja dan neem je toch de aansluitingen van daar af voor de zijverlichting
zo nee dan haal je alleen een aansluitset voor de trekhaak verlichting en sluit je hem alsnog via dit aan

ikke hugo (0) PRO, 16 jaar geleden

nee er zit geen trekhaak op,en als je zo een set haalt waar ga je deze dan aansluiten want je kan aan geen enkele lamp iets aansluiten.
(of is dit een speciaal set voor fiat)

teczwolle (0) PRO, 16 jaar geleden

alleen kabelset bij dealer halen
deze sluit je aan bij de achterlichtenof op de bodycomputer dat is afhankelijk wel merk set je krijgt

ikke hugo (0) PRO, 16 jaar geleden

bedank voor de reactie,en kan je me zeggen waarom het dan wel zou gaan met die kabelset als ik deze aansluit aan de achterlichten en zonder deze set het niet lukt.
Ik heb me laten wijsmaken dat de bodycontroller de weerstand over de draad meet bij de lampjes en dzt daardoor deze zijkantverlichting niet werkt en de lichten worden uitgeschakeld,op welk principe werkt dan deze extra kabelset? en kan je deze aansluiten met stroomdiefjes?
en waar kan ik die bodycontroller vinden en wat zijn de juiste aansluitpunten?
alvast bedankt

teczwolle (0) PRO, 16 jaar geleden

werkt via een extra regelkast welke meegeleverd wordt door de fabriekant
body computer zit links onder dashbord

ikke hugo (0) PRO, 16 jaar geleden

bedankt voor de reactie,en kan je soms zeggen hoeveel zo een kabel zou gaan kosten en ik moet dus bij vertellen dat het is om aan de achtrlichten aan te sluiten zodoende dat ik niet aan de bodycontroller moet aankomen?
(regelkast hoeft niet aan bodycontroller aangesloten te worden?)

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Bij de trekhaakset zit een module bijgeleverd die voorkomt dat je verlichting uitgaat. Deze moet je dus wel gebruiken. Is vrij prijzig want tegenwoordig is de trekhaak kabelset al duurder dan de trekhaak zelf. Even informeren bij de Fiat dealer. Aansluitschema zit er dan ook bij.

ikke hugo (0) PRO, 16 jaar geleden

oplossing voor zijkantverlichting,volgens importeur kan deze verlichting enkel werken met led verlichting het aansluiten van de kabelset 150 euro+btw zou geen oplossing zijn.

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

toch zo fijn die can-bus

teczwolle (0) PRO, 16 jaar geleden

heb net op werk 1 aangesloten gewoon via de kenteken verlichting
deze loopt namelijk geheel buiten de bodycomputer om dus daar kan je hem gewoon op aansluiten

dit heb ik zelf dus proef ondervindelijk gevonden hahahaha
is eigenlijk ook logies want de stadslichten lopen namelijk helemaal niet via de bodycompueter want anders zou de parkeerlicht functie niet werken van de body computer wordt op stand parkeerlicht (sleutel contact doordraaien met indrukken van zwart knopje op contact) bekrachtigt


suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.