Ford USA Windstar: problemen met airco/ventilatie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8

Sinds een paar weken heeft de windstar problemen met de bediening van de ventilatieroosters, er komt wel koude of warme lucht bij de voorruit en op de zijramen.
Achter komt uit de plafondventilatieroosters niks.
Het schijnt te maken te hebben met het vacuüm maar kan in de repairboeken niks vinden.
Wie weet raad?

Bvd.

bolle1368

Geplaatst door bolle1368 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Windstar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

De kachel/ventilatie bediening werkt inderdaad op vacuum. zit niks anders op dan eronder in te kruipen en kijken of er iets blokkeerd danwel dat er een vacuumslang afligt/ lek is. ook alles ff inspuiten met een siliconenspray wil wel eens helpen, de scharniertjes gaan dan weer wat makkelijker.

gr
Peco power

bolle1368 (0), 14 jaar geleden

Peco, bedankt voor de reactie,
Alles nagezien onder de dash en kon niks vinden. Plotseling deed alles het weer en heb nu alles ingespoten met siliconenspray en nu maar hopen dat het het blijft doen.

Gr,

Richard

bolle1368 (0), 14 jaar geleden

Hij doet het nog steeds alleen achter niet, kreeg alleen warme lucht.
Vandaag weer onder het dashboard gelegen en kwam daar toevallig de slang naar achteren tegen. Deze losgekoppeld en gekeken of er vacuum op stond, nee dus.
Kachelpaneel eruit gehaald en daar bleek het slangetje, van de zuigende kant, bij de aftakking van de hoofdleiding verstopt te zitten. Effe doorprikken met een dunne draad en klaar.
Dit zal dan ook wel in de andere hebben gezeten, hopen dat nu alles het blijft doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Windstar of stel zelf een nieuwe vraag.