Ford Focus: 1,8 TDDI Slechte koude start + moeilijk schakelen 2e en 3e v

Bouwjaar: 2000

Hallo,

sinds enkele weken ben ik in het bezit van een Focus 1,8 TDDI uit 2000. Een prima wagen met 173000 km op de teller. De auto vertoont echter de volgende, iets minder prettige kuren.

1) bij het koude weer wat we nu hebben, start de auto 's morgens moeilijk. Je moet de startmotor behoorlijk lang laten draaien en de auto start uiteindelijk met veel zwarte rook. Als de motor een beetje warm is geweest, is er niets met het starten aan de hand. Is dit een normaal verschijnsel van deze auto of kan er iets aan de hand zijn?? Op de auto hebben wij een half garantie en het zou natuurlijk fijn zijn om een mankement nu aan het licht te brengen.

2) het schakelen in z'n tweede en derde versnelling gaat moeilijk. Dit doet ie zowel bij koud als bij warm (bij koud iets meer). In de derde versnelling lijkt het zelfs of je voorbij een nok (of iets dergelijks) moet. Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

JanvC

Geplaatst door JanvC (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Over het starten,ik verdenk je gloeibougie's.Die willen bij deze kilometerstand wel eens de geest geven.
Vervangen dus.

Over het schakelen van de MTX75 bak,is een update geweest.Er moet een andere schakelgroep in de bak,van de 2e en 3e versnelling.
Dan moet dat ook weer goed zijn.

Niels

JanvC (0), 18 jaar geleden

Vandaag de auto bij de garage, ze hebben inderdaad alle vier de gloeibougies vervangen. Het is garantie, dussss.
Ten aanzien van het schakelen lopen ze eerst eens alles met wat vet (ofzo) na. Wat denk jij/denken jullie hiervan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.