Ford Focus: Start probleem

Bouwjaar: 2005

Hallo Allemaal
Betreft een Ford Focus 1.6 met duratec benzine motor.
Probleem is dat de auto/motor zeer slecht aanslaat,bij koude of warme motor.je moet flink door starten wil hij aanslaan waarbij er een sterke benzine lucht vrij komt.als de motor loopt doet hij dat even onregelmatig wat zeer snel verdwijnt,verder heb ik dan ook geen problemen tijdens het rijden.Wie weet wat het kan zijn alvast mijn dank voor uwe hulp.

Het Probleem is op gelost door de dealer.
De ruitenwissersproeiers bleken te lekken {kinder ziekte}Het gevolg was dat er steeds ruitenvloeistof op de bougie,s lekten wat natuurlijk niet echt bevordelijk is.er zijn vernieuwde ruitensproeier opgezet en nieuwe bougie.s gemonteerd en het probleem heeft zich niet meer voort gedaan.Mvg E.Bruin

focus 2

Geplaatst door focus 2 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat de verstuivers eens op lekkage controleren.
Deze willen nog wel eens (na)lekken.

Niels

fordman3106 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit probleem komt ook vaker bij fiesta en fusion voor. Het ligt aan de ruitensproeierkopjes er moeten aangepaste in met een rubber aan de onderzijde.

focus 2 (0), 18 jaar geleden

Hallo Allemaal
Het probleem is opgelost,het werd veroorzaakt door de ruitensproeier.Er waren vanaf de fabriek sproeiers zonder rubbertjes geplaatst.het gevolg was dat het vloeistof en het regenwater langs de sproeiers op de bougie's en bougiekabels loopt.bougie's zijn vervangen en de bougiekabels omdat alles door het water was aangetast bougie's waren er twee van doorgeslagen en de bougiekabels waren geheel geoxcideerd.alles is onder garantie vervangen en de auto heeft geen problemen meer.
allemaal bedankt voor uwe reactie''s Mvg Edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.