Ford Focus: interieurverluchting - Focus 1.6 benzine

Bouwjaar: 2002

Na een bezoek aan de carwash hebben we al twee keer problemen gehad met de verluchting in de wagen. De ventilator welke in 4 verschillende standen kan gezet worden, werkte alleen nog in stand 4. Achteraf bleek dan twee X een weerstand defect. De wagen beschikt over airco. Nu had ik graag geweten of er een verband is tussen de carwash en vervolgens die defecte weerstand.
Hartelijk dank voor alle reacties.

Lucky luck

Geplaatst door Lucky luck (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Elaine (0), 18 jaar geleden

Helaas geen antwoord, maar ik heb hetzelfde probleem. Nieuwe weerstand wordt gloeiend heet en houdt het dan ook maar 5 minuten uit. Volgens een door mij gebelde Ford dealer zit het probleem waarschijnlijk in de airco die zwaar loopt of zelfs helemaal vast zit.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

luc, Elaine, de wind die door het interieur waait komt van een ventilator onder het dashboard die wordt gebruikt voor zowel de koude als de warme lucht.Als de motor van de ventilator niet meer draaien wil creeer je een kortsluiting met als gevolg dat de div. weerstanden"want elke snelheid heeft zijn eigen weerstand behalve de topsnelheid" eerst heet worden en dan door kunnen branden. Dus ik denk dat die motor gangbaar gemaakt moet worden of een andere van de sloop of een nieuwe bij de garage.

Lucky luck (0), 18 jaar geleden

Een goeie maand later ben ik nog niet veel wijzer geworden.
Het zou eventueel kunnen dat na het vervangen van de interieurfilter, de zaak niet meer 100% waterdicht was. Op die manier zou er water hebben kunnen komen waar het niet zijn moet en alzo heeft die weerstand het dan begeven.??????????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.