Ford Galaxy: 2.0GLX Airbag probleem + centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1996

Ik heb een ford galaxy uit 1996 met het volgende probleem: het airbag lampje gaat bij het starten even uit maar blijft direct daarna constant branden. Nu had mijn garage het erover dat waarschijnlijk een contactje ergens bij de gordel gecorrodeerd zal zijn. wie kan mij vertellen waar ik deze kan vinden en herkennen?
tevens heb ik een probleem met de centrale vergrendeling: alle deuren gaan mee op slot maar als ik alle deuren open doe dan blijft de achterklep op slot zitten. Via de achterklep kan ik echter wel alle deuren openen. Heeft iemand enig idee wat ik hier zelf aan kan doen?

Amuld

Geplaatst door Amuld (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 20 jaar geleden

Hallo Auke,

Het airbagsysteem van een 96 Galaxy heeft geen sensors in de gordels of stoelen. Het lampje van het systeem is enkel ter controle van airbag bestuurder, bijrijder en moduul zelf en de verbindingen van deze onderdelen onderling. Wat het zwakste punt in deze schakel is is de spiraal in het stuurwiel, deze wil wel eens de geest geven. Uitlezen met WDS of FDS 2000 moet hier duidelijkheid over geven.
Voor wat betreft de sluiting van de achterklep, controleer de bedrading die tussen de klep en de auto zelf zit. Deze kan een breuk hebben door het vele bewegen van deze draad.

Succes
Remo

Amuld (0), 20 jaar geleden

Voor het probleem met de airbags zal ik toch echt even naar de garage moeten. ik heb de achterklep volledig gecontroleerd maar kon daar de fout niet vinden. Bekabeling motor is allemaal ok echter staat hier geen spanning op. Weet iemand waar het kastje van de centrale vergrendeling zit? Scheelt mij weer veel zoekwerk want alles is een stuk beter weggewerkt dan in mijn vorige auto, een berlingo :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.