Ford Galaxy 2.0GLX: Probleem Airco

Bouwjaar: 1996

Ik heb het volgende probleem: De airco (zonder ATC) werkt niet. Nu heeft de garage al wel geconstateerd dat de fout niet onder de motorkap zit maar ergens achter het dashboard. Weet iemand waar achter het dashboard zodat ik eventueel zelf de storing kan opzoeken? De garage heeft inmiddels twee uren eraan besteed en is er eerst mee gestopt omdat het dashboard uit elkaar moest. De Airco is bijgevuld en onder de motorkap is alles gecheckt en geen fout gevonden!
Wie kan mij helpen waar ik het moet zoeken?

Mulder8016

Geplaatst door Mulder8016 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Mulder,

Het aircosysteem van een Galaxy loopt via heel wat relais, schakelaars en voelers. Zonder een schema en uitgebreide kennis is dit via dit forum bijna niet te behandelen.
Kan de wel enkele tips geven.
Zekeringe 6 (25A), 23 (7.5A) en 40 (5A) dienen alle voor de airco. Als je de knop van de airco indrukt en het lampje gaat branden gaat de spanning van hier naar de di-ice schakelaar. Deze zit achter je dashboard in de ruimte van de verdamper om te voelen of deze niet bevroren is. Wanneer deze voeler defect is gaat het commando niet verder. Vanaf deze voeler gaat de spanning naar de dubbeldrukschakelaar die in de aircoleiding geschroefd zit, ook deze moet de spanning door geven. Vanaf hier gaat het gelang het bouwjaar via de buitenluchttemperatuurvoeler voor 9-96(bij het sleepoog rechts voor achter de zwarte luchtrooster) naar weer een andere drukschakelaar via de volgasrelai naar het commandomoduul voor aanjager/airco pomp.
Je begrijpt wel dat je gewoon aan de hand van een schema de verbindingen en schakelingen stuk voor stuk moet controlren.
Was het trouwens een Ford garage die twee uur gezocht heeft?

Succes
Remo

Mulder8016 (0), 19 jaar geleden

Het was inderdaad de ford garage die hier twee uur aan besteed heeft. De knop van de airco werkt want het lampje gaat wel branden. De garage heeft wel alles wat zich onder de motorkap bevindt, gecontroleerd dus ik ga ervan uit dat dit goed is. Ik heb inmiddels al wel elektronische schema's van de airco. Echter hier staan de plaatsen van de componenten niet op vermeld. Als ik het goed is dan zit er dus een voeler (de-ice schakelaar) achter het dashboardkastje? En waar kan ik deze voeler aan herkennen?
Ik neem aan dat de dubbeldrukschakelaar in het motorcompartiment zit dus daar verwacht ik jet probleem niet. Ik ben vanavond al even aan het zoeken geweest en nu blijkt dat de airco het de ene keer wel en de andere keer niet doet, net alsof er iets op de wip staat. Zou dit door de voeler veroorzaakt kunnen worden? De auto is inderdaad van voor 9/96. We hebben al meer storinge gehad aan andere onderdelen. dit werd veroorzaakt door geoxideerde stekkers.
In ieder geval alvast bedankt voor je vorige reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.