Ford Galaxy 2.3 Aut. LPI: Verlichting van de snelheidsmeter/toerenteller

Bouwjaar: 1999

Van de dashboardverlichting van onze Galaxy zijn sinds een tijdje de 2 buitenste lampjes gedoofd (er zitten er geloof ik 4 achter de meters). Volgens onze dealer gaat dat wel een paar uur werk kosten om de lampjes te vervangen omdat ze het hele dashboard eruit moeten halen??!!
Gelukkig zijn de snelheidsmeter en de toerenteller wel duidelijk verlicht in het donker, maar toch; is dit inderdaad zo ingewikkeld om ( dan gelijk alle 4 ) de lampjes te vervangen?

Mazda626

Geplaatst door Mazda626 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

nee is met een half uurtje klaar als je het rustig aan doet en het zijn inderdaad 4 lampjes maar als je een beetje handig bent is het zelf te doen

Mazda626 (0), 19 jaar geleden

Dank je voor je reactie, maar kun je misschien aangeven hoe ik het precies moet aanpakken ( via de onderzijde bij de stuurkolom, of via de luchtroosters of het glas verwijderen etc.)

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

de omlijsting van het instrumentenpaneelrand zitten twee parkers aan de bovenzijde die haal je weg onder zit deze rand eringeklikt met beleid loshalen en als die dan weg is zie je l+r nog twee parkers dan kan je het instumenten paneel iets naar je toe kantelen stekker los en dan ben je er

Mazda626 (0), 19 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar het is me toch gelukt.
Alle 4 de lampjes vervangen. Dank voor je tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.