Ford Mondeo: 6000cd radio

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

In de mondeo van een vriend van mij zat een zeer goed werkende radio cd-speler 6000cd-eon rds met code (de werkende code hebben we). Nu wil hij de radio ingebouwd hebben in zijn nieuwe auto waar iso-aansluiting inzit. De draadboom van de mondeo-radio heb ik aangepast naar iso alleen blijft de radio telkens opnieuw vragen naar de code. De enige draad die ik niet kan verklaren bij de ford radio is de draad op connector A, draad 5 van "vehicle-alarm"(?) naar welke iso-nr-aansluiting moet deze om de radio weer te laten werken. Ik had de witte draad al op een constante plus gezet omdat ik dacht dat het te maken had met het geheugen van de radio, maar dit veroorzaakte een gesprongen zekering in de auto.
Wie helpt me hiermee ?

bartg

Geplaatst door bartg (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

waarschijnlijk zit de constante plus en geschakelde plus draad verkeerd om

bartg (0), 11 jaar geleden

bedankt voor je reactie maar dit is niet het geval. Ik heb de 2 draden al omgedraaid gehad omdat bij het ene merk radio de rode constant is en bij de ander de gele draad. De radio blijft vragen naar de code terwijl het contact nog steeds aanstaat, bij de iso-aansluiting. De code is correct omdat als ik de radio terugzet in de ford de radio gewoon aangaat. De enige draad die ik niet begrijp is bovengenoemde draad. Ik hoop dat we eruit komen omdat dit toch wel erg vreemd is vind ik.

bartg (0), 11 jaar geleden

probleem opgelost, er zaten op de stekker van de radio 2x massadraad. Ik had 1 draad niet gezien als massa maar als extra nog nader uit te zoeken draad maar dit bleek een massadraad die wel degelijk aangesloten moest worden op de iso-stekker. Hij doet het nu weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.