Ford Mondeo: 600omw/min na starten met warme motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tddi

hoi,

ik heb een mondeo 2.0 tddi van 2001 en als je hem start met warme motor loopt hij eerst even maar +/-600 toeren, met koude motor start hij perfect ook zonder gloeien
hij trekt verder wel best alleen bij ongeveer 1900/2000 toeren stoekt hij even een beetje bij het optrekken.
de EGR klep zit er niet meer tussen, ik vrees voor de brandstofpomp maar hopelijk heeft er iemand een ander idee

groeten jan

janford

Geplaatst door janford (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

René 63 (0), 14 jaar geleden

Hoi Jan,

Dit probleem met gedeeltelijk warm starten heb ik ook al ruim een jaar. Net of ie op 2á3 cilinders loopt gedurende 2 tot 5 sec.
Van het stoeken heb ik geen last, alleen merk je dat de motor bij dit toerental over gaat op een andere afstelling en hierdoor meer vemogen krijgt.
Verder loopt de motor prima en trekt goed. Alleen gooit onze (tddi 85, 2002,240.00km) er bij belasting (te vaak) dikke rook roetpluimen uit.
Ik ben benieuwd naar een mogelijke oplossing.
Mvg, René

janford (0), 14 jaar geleden

hoi,

ik had bij die van mij een tijd terug de intercoolerslang gescheurd en had een nieuwe gehaald maar die bleek
s'avonds niet te passen en toen keek ik in het inlaatspruitstuk en die zat bijna dicht met roet die heb ik helemaal uitgemest en daarna de egr klep er tussen uit gegooid de ene slang die nog heel was midden door een stuk buis tussen de intercooler en het spruitstuk en rijden,(ik kon het verschil goed merken) bij die van zal hij ook wel half zitten

groeten jan

René 63 (0), 14 jaar geleden

Hoi Jan,

Bedankt voor je bericht.
Op internet heb ik gelezen dat er vaak problemen zijn met een vervuilde EGR klep (niet alleen met Ford) die open blijft staan en dat het inlaat kanaal hierdoor vervuilt met roet en er te veel uitlaatgassen mee de cilinder in gaan, met te weinig schone lucht voor een goede verbranding.

Wat jij aangeeft ga ik ook doen. Hierdoor zal het verder dichtslibben voorkomen worden en met schoonmaken van inlaatspuitstuk zal de motor vast veel beter gaan lopen en veel minder roet uitstoten.

Naast het moeilijk starten en veel roet uitstoten bij belasten heb ik ook dat de motor vaak afslaat met optrekken vanuit stilstand. Nu ik dit weet is eigenlijk logisch dat dit gebeurt wanner de luchtinlaat zwaar vervuild is.
Mvg, René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.