Ford Focus: aanjager kachel piept

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb de aanjager van mijn kachel (Ford Focus Wagon Trend Januari 2004) gedemonteerd omdat hij piept, nu wil ik de lagertjes smeren maar hoe doe ik dat?

apm

Geplaatst door apm (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Edje Raketje (0), 9 jaar geleden

Er zitten 3 rubbertjes in de omtrek van de behuizing. Met een schroevendraaiertje voorzichtig indrukken en aan de fan trekken. Dan gaat de motor los van het huis.

apm (0), 9 jaar geleden

Hi Edje, bedankt voor je hulp, maar wat smeer ik dan precies wanneer ik de behuizing heb verwijderd? Ik kan wat olie langs het asje laten lopen, maar dat zal niet voor lang helpen denk ik. Kan ik iets met lagervet smeren dat lijkt me langer effectief en zo ja: wat smeer ik en hoe? Weet jij dat ook?

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

Alles is tijdelijk , defenitief is een nieuw motortje , oorzaak is waarschijnlijk dat er water in gekomen is , door bv. verstopte afvoer van paravan.

Edje Raketje (0), 9 jaar geleden

Er zit een bronzen lagertje in. Alleen smeren met olie.
Ik blaas met perslucht het lagertje eerst schoon.
Een stukje rubber slang wat goed over het lagertje past en daar olie indoen, dan de zwaartekracht zijn werk laten doen met af en toe de fan op en neer bewegen (al gaat dat maar een halve millimeter).
Na een nacht zo laten staan werkt hij weer een hele tijd.

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

Precies zoals je het zegt , dan werkt hij weer even , maar het komt terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.