Ford Fiesta: aansluiting trekhaak

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ben - eindelijk - bezig met het aansluiten van mijn trekhaakverlichting met 7 polige aansluiting. Uit de kabelboom van de trekhaak LA komt een gele, zwarte en rode draad, deze heb ik aangesloten op de bedrading van de achterlichtunit(L) op resp. de zwart/witte draad (knipperlicht L), de grijs/zwarte draad (achterlicht L) en op de zwart/rode (remlicht)
Aan de rechterkant heb ik gezien vanaf de trekhaak 3 draden n.l. wit, bruin en groen. De groene heb ik aangesloten op de zwart/groene draad van de achterlichtunit (R) Volgens het aansluitschema dat ik gebruik zou ik nog een zwarte en rode draad moeten hebben voor resp. het achterlicht(R) en het remlicht(R). Ik heb echter een witte en bruine draad die volgens mij voor de massa en een mistlamp zijn.
Ik heb even met een twinny-load geprobeerd of de verlichting het doet. De knipperlichten doen het aan beide kanten. De achterlichten doen het alletwee niet, alleen als ik de rem intrap gaan beide remlichten en beide knipperlichten branden.
Mijn vraag is hoe ik e.e.a. moet aansluiten zodat alles het goed doet.
Alvast mijn dank voor jullie hulp.
Martin

martinus52

Geplaatst door martinus52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij een stekkerdoos voor trekhaak zit meestal een beschrijving met welke draad waarop moet/welke functie die heeft.
Aan de auto kant moet je eerst controleren/meten of je de juiste draad gebruikt. kleuren van de auto komen namelijk niet overeen met universeel trekhaakbedrading.

Suc6

martinus52 (0), 13 jaar geleden

Beste Doktor en Hans. Aansluiting is voor elkaar bedankt!
Martin

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.