Ford Focus: abnormale slijtage achterbanden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDDi

Sinds een tijd heb ik last van abnormale slijtage van mijn achterbanden. Afgelopen winter gemerkt dat bij het wisselen van zomer- naar winterbanden de zomerbanden achter volledig versleten waren (voor nog niet). Auto had toen ook onderhoudsbeurt bij de dealer en ik heb meteen banden laten uitlijnen. Enkele maanden op winterbanden gereden (~7,5 K), achter leek nog steeds sneller te slijten, maar vanwege beperkte aantal km's was het lastig om vast te stellen hoeveel sneller dan.
Begin dit jaar 4 nieuwe zomerbanden (Continental) laten plaatsen en opnieuw uitlijnen, kleine aanpassingen waren noodzakelijk. Nu, 10K verder zijn de achterbanden wéér sneller gesleten (nog 4 mm, en voor meer dan 7 mm).

Slijtage is over de hele breedte van de band gelijk en het betreft beide achterbanden.

Auto gaat binnenkort naar de dealer, maar ik wil graag weten wat ervaringen van anderen zijn zodat ik het probleem mogelijk beter kan uitleggen.

focus 04

Geplaatst door focus 04 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

De student (0), 13 jaar geleden

Als het uigelijnd is.Remt hij achteraan niet te hard tov de voorrem.Vroeger zaten de kleine remvoeringen vooraan.Nu staan ze achteraan voor een gelijkmatige slijtage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.