Ford Scorpio: ABS lamp blijft branden

Bouwjaar: 1995

Hallo,
Ik heb een probleem met het ABS systeem in mijn auto.Het is een Scorpio uit 1995 (nieuw model). Het probleem is dat het ABS lampje blijft branden. Het is gekomen nadat ik in de sneeuw aan het slippen was om de ABS uit te proberen. Het lampje ging branden en is sindsdien niet meer uit gegaan. Hij gaat alleen uit als de auto van het contact haal. Ik heb bij een Ford garage alle sensoren doorgemeten en alle sensoren hebben dezelfde spanningen bij het draaien van de wielen. De auto hebben we aan de analyse apparatuur gedaan maar volgens de garage was de computer zogenaamd te oud om een goede uitlezing te verwachten. De computer gaf dus ook iets aan in de trent van hydrauliek-module kapot of computer defect of de sensoren niet goed.
De sensoren kunnen we uitsluiten want die zijn gemeten.
Ik ben zelf ook aan het meten geslagen,maar ik heb ook geen spanning op de elektro motor. Ik heb alle zekeringen gecontroleerd en ze zijn allen goed. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem of kan iemand mij verder helpen door te zeggen wat ik kan uitproberen? De auto moet half september voor de APK. Alvast bedankt

Gert-Jan3688

Geplaatst door Gert-Jan3688 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanneer gaat het lampje dan aan?? Gaat ie wel uit na het starten? en gaat dan aan na een meter of 100 rijden?
Als ie na het starten wel uitgaat zijn waarschijnlijk je sensoren wel goed. Er zit een pomp op de unit, dikke zwarte pot, deze krijgt een spanning via het moduul.
Kun je op die pot meten of daar wel een spanning op komt. zo niet moet je gaan meten op de stekker van de moduul of hier wel een spanning op staat. Staat hier wel een spanning op en krijg je geen spanning op de hydropomp dan is je moduul waarschijnlijk defect.

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

module en pomp zijn 1 geheel.

Ik denk dat je de pomp kapot hebt.
Had laatst zelfde storing,en gaf de diagnose apperatuur ook defecte pomp aan.
Dat je geen spanning meet op de pomp,dat klopt,die wordt aangestuurd door de module.

Ze zijn nog wel op de sloop te krijgen.

Gert-Jan3688 (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Het lampje van de ABS gaat uit als ik de motor af zet en hem van het contact haal en hij begint direkt te branden op het moment dat ik hem op het contact zet en gaat onder het rijden niet meer uit!
Ik heb ook op de stekker van de pomp gemeten maar ik meet totaal geen spanning. (ik heb wel op het stopcontactje gemeten, bij de garage begonnen ze al te meten of er spanning stond op de draad die naar de pomp ging (terwijl de stekker los lag)).
Ik zat te denken of er mischien een draad breuk zat tussen de pomp en de zekering kast maar ik heb geen elektrische schema's en weet dus niet waar alles heen loopt.
Wat verstaan jullie trouwens onder de module, is dat de "abs- computer" of is dat het hydrauliek gedeelte wat onder de elektromotor (de pomp) zit?

Gert-Jan3688 (0), 18 jaar geleden

Ik neem aan trouwens dat er op meerdere punten op de stekker van het module spanningen staan, ik ga er van uit dat die allemaal 12V zijn, alleen ik weet dus niet op welke contacten ik een spanning kan verwachten en weet dus niet of ik goed meet, mischien kan iemand me vertellen wat en waar ik iets moet meten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.