Ford Puma: ABS-lampje blijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

Storingslampje van de ABS blijft branden. Is met de Snap-on scanner niet uit te lezen of codes te wissen. Klant gaat 3 weken weg en laat de auto dan bij ons om het probleem op te lossen. Iemand ervaring met sensorproblemen? Of is dit een sporadische klacht bij deze Ford.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (145) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Puma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan een defecte sensor zijn. Maar dan moet er een code uit te lezen zijn. Krijg je geen toegang tot de module dan moeten de voedingen en de massa aansluitingen nagezien worden. In het ergste geval kan het een defecte ABS-module zijn.

Siem Bijman (145) PRO, 17 jaar geleden

Met de scanner nogmaals proberen uit te lezen en kwamen er toen wel in: sensor rechtsvoor. Deze doorgemeten en inderdaad oneindige weerstand. Nieuwe sensor erin en klaar. (wel veel prijsverschil zeg in abs-sensoren. vorige week een nieuwe Golf V die maar 39 euro kostte en deze Ford Puma kost meer dan 140 euro , maar dat terzijde)

christophe (0) PRO, 17 jaar geleden

inderdaad maar dan wordt zowel links- en rechtsachter vervangen

Siem Bijman (145) PRO, 17 jaar geleden

Nee, alleen de rechter sensor kost dit geld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Puma of stel zelf een nieuwe vraag.