Ford Galaxy 2008: Accu lampje brand continu

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AOWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Beste mensen, graag hulp voor een raar probleem. Het accu lampje brand continue maar er zit een nieuwe accu in én de vakgarage zegt dat de dynamo goed werkt. Ze geven aan dat ik er daarom zonder problemen mee kan rijden. De auto start ook redelijk goed. Onderzoek naar de oorzaak kost veel uren en is daarom kostbaar voor deze oude auto. Maar dat voelt niet prettig; ik wil deze zomer weer zonder problemen naar het buitenland vandaar mijn hulpvraag.

Wat raar is; en misschien een tip voor de oplossing: als de temperatuur rond het vriespunt is dan brand het acculampje niet. Zodra de temperatuur boven de 5 graden komt dan gaat het lampje branden en gaat niet meer uit tijdens het rijden.
Graag een tip van de mogelijke oorzaak.

peter_otr

Geplaatst door peter_otr , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 1 maand geleden

Tja, als de dynamo echt een keer de geest geeft, dan zie je dat niet met een altijd brandend acculampje.
Dat rijdt inderdaad niet echt fijn op lange ritten.

Mogelijk is dit een zogenaamde smart dynamo (die Ford veel gebruikt) die bestuurt wordt door de motor-computer. Het voltage waarmee geladen wordt is afhankelijk van de accu-temperatuur en kan oplopen tot boven de 15 volt. Als deze besturing uitvalt, gaat de dynamo terug naar de "domme" mode en laad dan met 13,8V bij.

Met hoeveel volt laad deze dynamo nu bij?
Is het motor-management uitgelezen om te zien of er misschien een fout in de smart-charge regeling zit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.