Ford C-max: ACCU LOOPT LEEG

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Na het uitschakelen van mijn Ford C-Max blijft de boardcomputer ingeschakeld staan. Het informatiedisplay blijft constant opgelicht. Het gevolg ervan is dat de accu na ongeveer 3 dagen leeg getrokken is en dus niet meer gestart kan worden.
Dit probleem heeft zich ongeveer 9 maand terug ook voorgedaan. De Ford dealer heeft dit onderzocht en kwam tot de conclusie dat de Nokia Bluetooth Voice Connectivty box de veroorzaker was. Op hun advies is deze verwijderd waarna inderdaad het ontstane probleem niet meer zichtbaar was.
Nu doet zich weer hetzelfde voor. Wat kan dit veroorzaken, is dit een kostbaar verhaal?
Ben ten einde raad.

Henkie-10

Geplaatst door Henkie-10 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Mogelijk een microschakelaar in een van de portieren die niet goed sluit, waardoor systeem niet in ruststand kan komen.
Uitlezen bij Ford dealer of specialist kan hier duidelijkheid bieden.

Henkie-10 (0), 6 jaar geleden

Dank voor uw reactie.

Na bestudering van verschillende oplossingen via het Particuliere Ford Forum kwam ik tot de slotsom dat de ingebouwde radio/cd speler/navigatiesysteem een van de veroorzakers zouden kunnen zijn. In mijn geval blijkt deze namelijk óók niet meer te werken, of te wel "dood".
Na het uitbouwen van dit apparaat blijkt de auto na een bepaalde tijd wel weer in "de sleep mode" te gaan. Dit zal dus betekenen dat de accu niet meer leeg gaat lopen.
Ik vraag me af of je nu probleemloos een ander type, zoals een Ford 6000 CD audiosysteem er voor in de plaats kunt installeren.

Met vriendelijke groet,

Henkie-10

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.