Ford Focus: Acculampje brandt continue

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Het acculampje van de focus brandt altijd. Zodra je de auto start gaan alle controlelampjes uit maar blijft het acculampje branden. Er staat een nieuwe accu in en de auto laadt +/- 14.6 Volt. Getest bij de Ford dealer maar hij kon zo niets vinden. Geen huilend geluid bij de dynamo, geen foutmeldingen op dashboard.
Ik rijdt nu zeker al 3000 KM met een brandend lampje, dit geeft geen vertrouwd gevoel.
In een voorgaand bericht lees ik een lampje die na 10 sec. aan springt. Zou dit anders zijn?????

(Het is een focus 2, november 2004)

Met groet, René

Bluefocus

Geplaatst door Bluefocus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk moet je het probleem toch in de dynamo of kabels daarvan zoeken..alleen vreemd dat het lampje brand en hij toch doet bijladen..

Gr Stefan

Bluefocus (0), 14 jaar geleden

De auto staat nu toch bij een auto-electronica specialist. Laadstroom is iets te hoog en amperage is met alle stroomgebruikers uitgeschakeld veel te hoog. Waarschijnlijk spanningsregelaar defect. De dynamo gaat op de testbank en zodra er nieuws te melden is zal ik het hier neer zetten.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

We wachten af,ben benieuwt.

Bluefocus (0), 14 jaar geleden

Het is opgelost!! Er zat een draadbreuk van dynamo naar computer. Er werd dus geen goede informatie doorgezonden naar de computer waardoor één en ander van slag raakte. Als hiermee doorgereden was, zal langzaamaan de elektronica "opgeblazen" worden.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.