Ford Transit Custom 2014: Acculampje gaat regelmatig branden

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DRFF, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 74

Acculampje gaat regelmatig branden. Er zit al een nieuwe motor in deze auto en de 3e dynamo. Er wordt gesuggereerd dat dit aan het brandstoffilter ligt. Deze is onlangs nog bij een beurt vervangen. Heeft iemand een ander idee. Zou er blij van worden. km.stand deze auto 230000 km.

Pakreel

Geplaatst door Pakreel , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Zit er de juiste dynamo en accu in ?
Als het lampje brand laad de dynamo dan wel of niet bij ?

Pakreel, 6 maanden geleden

Dank voor je reactie. De dynamo en de motor zijn door een garagebedrijf gemonteerd. De accu is niet vervangen. Ik zal er naar kijken.

Pakreel, 6 maanden geleden

Auto nu gezien. Het blijkt dat, volgens mij, boven de kunststof lucht inlaat olie lekkage is, zie foto, c.q. niet goed gemonteerd bij revisie motor inbouw. Daardoor lekt er olie op de dynamo waardoor waarschijnlijk de collectors daarvan niet goed werken. Dit was ook al eerder een keer het probleem toen de olievuldop niet goed dichtgedraaid was.

.

Pakreel, 6 maanden geleden

De foto is slechts een voorbeeld en is niet van de motor die er in zit maar wel veel overeenkomsten heeft zoals het gemarkeerde deel.

Pakreel, 5 maanden geleden

Er moest weer een nieuwe dynamo geplaatst worden. Boven de dynamo zit de vuldop van de olie. Nu wordt er door de garage gezegd dat bij oliewissel de dop niet strak genoeg, hoe?, er op gezet is en dat daardoor olie bij de vuldop er uit gekomen is en rechts van die vuldop op het inlaatspruitstuk gelekt is en nog wat lager op de dynamo. Die lust geen olie. Vreemd dat toen ik keek, voordat de auto weer naar de garage ging, het bakje, met afvloeituitje naar links, schoon was.1.5. maand daarvoor is er een revisiemotor in gezet. Het lijkt mij dat onder dat opvangbakje bij de olievuldop een rubber moet zitten dat er voor zorgt dat langs de vulopening van de olie geen olie lekt. Bij montage zal wel iets vergeten zijn. Misschien andere ideeën. Hoor het graag. Dit is mij verteld door garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.